Studenti druge godine filmske i TV produkcije snimili su film na aktuelnu temu

Podeli:

Studenti druge godine filmske i TV produkcije ove godine predstavili su se filmom koji donosi aktuelnu životnu temu u kojoj mnogi učestvuju, ali o tome nemaju hrabrosti da govore.

“Gejming drugar” je priča o deci zavisnicima od igranja video igrica.Simbolično predstavljeno kao apokalipsa u stvari je način na koji troje dece, zaokupljeni igricama, vide svet oko sebe. Ili ne vide. Oni su uzorna deca, dobri đaci, imaju roditelje, braću, sestre, profesori ih vole. Ipak njima je život, prema rečima glavnog junaka, dosadan, bez dovoljno uzbuđenja i zabave, pa zbog toga adrenalin, prijateljstvo i druženje nalaze jedino u virtuelnom svetu.

IMG 20240503 WA0043

Ili se možda ipak osećaju zanemareno, misle da roditelji i društvo nemaju dovoljno vremena za njih i sami nesvesni svojih vrednosti. Njih troje su pronašli način da opstanu, svako otuđen na svoj način, ali tek kada su se na kraju posle lomova i apokalipse fizički sreli i odlučili da se igraju zajedno, shvatili su da im u stvari fizičko prisustvo prija.

Studenti druge godine filmske i TV produkcije

Film je prikazan na 19. Producentskom danu na Fakultetu dramskih umetnosti, i oni koji su imali priliku da ga vide slažu se u oceni i osećanju da je dete u savremenom svetu sve više usamljeno, okrenuto virtuelnom.

Film je naveo roditelje koji su gledali da se zapitaju znaju li šta se dešava iza zaključanih vrata soba naše dece?

Foto: FDU/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Izdvajamo