EKSKLUZIVNO: Firefly productions otkupio prava na ekranizaciju romana „Atlantida“ Borislava Pekića

Podeli:

Kako ekskluzivno saznajemo, produkcija Firefly nakon roman „Besnilo“ Borislava Pekića, otkupila je prava za adaptaciju i ekranizaciju još jednog njegovog romana „Atlantida“.

Ovo je još jedan u nizu romana koji će jedna od trenutno najaktivnijih produkcija ekranizovati u narednom periodu, što će zasigurno doneti raznovrsniji serijski program, te šaroliku lepezu žanrova na našim malim i velikim ekranima.

Borislav Pekić objavio je ovaj roman pre 34 godine. Dinamična priča o borbi između robotske i ljudske civilizacije koje uporedo obitavaju na zemlji, ovaj roman je spoj negativne utopije, klasičnog epa i fantastičnog trilera. „I tako već ulazimo u čarobnu tajnu. A tajne se ne ispovedaju, navodi se u opisu ovog romana.

Izbor koji je ponovo pao na ekranizaciju još jednog Pekićevog romana ni ne čudi, budući da je on jedan od najznačajnijih naših književnika prošlog, 20. veka. Emigracijom u Londom početkom sedamdesetih godina prošlog veka, tadašnje vlasti smatrale su ga „personom non grata“. Međutim, danas je Pekić od najomiljenijih romansijera među publikom.

Izvor: Kinopolis

Foto: Milan Aranđelović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo