Mladen Sovilj nije bio prvi izbor: Evo kada je premijera filma „Kafana na Balkanu“

Podeli:

Glumac Mladen Sovilj tumačiće glavnu ulogu u filmu „Kafana na Balkanu„, ali on zapravo nije bio prvi izbor produkcije.

Mladen Sovilj dobio ulogu prvo namenjenu ovom glumcu

Kako su letos preneli mediji, prvi izbor za ulogu pevača Peđe Kovača bio je glumac Marko Janketić, koji je ovu ulogu odbio iz više razloga. Ne možemo da ne primetimo i to da je glumac igrao već ulogu pevača u dva meseca ranije (od objavljivanja ove vesti) emitovanoj drugoj sezoni serije „Močvara“. Da li bi u tom slučaju glumac imao dve slične uloge u kratkom vremenskom roku u svojoj filmografiji?

Mladen Sovilj
Marko Janketić

Međutim, navodi glumac, razlozi su potpuno drugi. On smatra da tu ulogu, koju su mediji dugo predstavljali kao ulogu pevača Ace Lukasa, mora da odigra neko ko ima petlju.

– Lukasa mora da odigra neko ko ima petlju. Onaj ko bude izabran umesto mene, taj zadatak treba da odradi hrabro i sa petljom. Film ima odličan potencijal, a mnogi ga potcenjuju jer se bavi estradom. Aca živi jedan „rokenrol’ kao malo ko u ovoj zemlji, a to je uzbudljivo za ekranizaciju. Lukas je rekao da ne očekuje da ga u filmu prikažu kao Nikolu Teslu ili Novaka Đokovića, već kao čoveka od krvi i mesa. – ispričao je tada Janketić za jedan dnevni list.

Najveći razlog, čini se, bio je to što glumac nije imao ni slobodnog vremena kako bi snimao ovaj projekat. To je očigledno bilo presudno.

– Nisam pobegao od tog filma zbog nekog hira, niti sam odbio ulogu, prosto nismo mogli da uskladimo termine. Ranije sam potpisao ugovor o snimanju serije „Pasjača“, koja će se raditi u isto vreme kada i „Kafana na Balkanu“, tako da nisam uspeo da stignem na obe strane. Držim do etike i ako sam već potpisao ugovor za jedan projekat, ne mogu da odustanem. – poručio je glumac.

Ono što je zanimljivo, ovaj projekat promenio je i reditelja, te je ponudu Janketiću najverovatnije predočio reditelj Nikola Zdravković, ali se na kraju ispostavilo da će projekat režirati Suzana Purković. Sa njom je produkcija Hype koja stoji iza ovog ostvarenja već sarađivala. Još jedna zanimljiva informacija je to da je nakon sedam meseci snimanja, par dana pred početak snimanja, završeno snimanje serije „Pasjača“ u kojoj igra Marko Janketić, kako nezvanično saznajemo.

Takođe, kruže priče da je produkcija Hype spremna da ponudi najbolje uslove za sve ljude koji učestvuju u njihovim projektima, pa ih je tako jedan od glumaca iz serije „Aviondžije“ pohvalio na svom Instagramu kako je, iako je epizodna uloga u pitanju, prvi put dobio ugovor i dobar honorar, kao i da mu je svaki uslov ispunjen. Da li zbog toga toliko poznatih glumaca igra u „Kafani na Balkanu“, ne možemo znati, ali verujemo da u ovoj produkciji rade ljudi koji su spremni da udovolje svojim filmskim radnicima, bili oni afirmisani ili tek na početku karijere.

Marko Janketić rekao je da mu je krivo što neće moći da igra ovu ulogu na filmskom platnu, ali da život ide dalje i nova angažovanja mu tek predstoje.

– Nemam vremena da žalim za bilo čim, idem dalje. Mislim da bih se odlično snašao u ulozi, ali šta je – tu je. Reditelju Nikoli Zdravkoviću i celoj ekipi želim mnogo sreće i da naprave dobar film i istoimenu seriju. – kaže on.

Premijera filma se očekuje 3. novembra 2023. godine u Štark Areni, nakon čega će uslediti koncert Ace Lukasa.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Hype produkcija/ Nemanja Jovanović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo