Web serija „Prva tarifa“ je hit društvenih mreža skoro šest godina od emitovanja

Podeli:

Svako ko koristi društvene mreže uspeo ie i da pogleda barem i jedan insert iz web serije „Prva tarifa“ koja se emitovala na sajtu Prve televizije na jesen 2017. godine, a potom su sve epizode postavljene na YouTube.

Korisnici društvene mreže TikTok dele i kvalitetne sadržaje, pa tako je ova serija postala hit na toj mreži. Može se reći da su pojavom ove serije pre nekoliko godina, neke nove fraze ušle u svakodnevni govor. Frizerka koju je tumačila Katarina Marković zasigurno je omiljeni lik iz ove serije, pa se njeni insert najviše i gledaju.

Ne treba zaboraviti da je u ulozi Taksiste bio i glumac Marko Živić, koji je nažalost u međuvremenu preminuo i ostavio neizbrisiv trag u našoj kinematografiji i našem pozorištu. Ovaj komični duo već smo pratili sedam godina ranije u seriji „Kuku Vasa“, koja je u to vreme bila jedan svojevrsni naslednik sada već kultne humorističke serije „Ljubav, navika, panika„, ali nije doživela toliki uspeh kod publike i nije dobila kultni status.

Prva tarifa
Prva tarifa : Web sitkom „Prva tarifa“ koji je hit posle šest godina!

Prva televizija bila je zadovoljna svojom prvom web serijom koja se sastojala od po četrdeset epizoda i koje su trajale do deset minuta. Sledeće godine usledila je još jedna web serija „Dva brata protiv Hipokrata“ ali ona se ipak emitovala na sajtu i na tadašnjoj O2 TV, danas ponovo B92. Moguće je da je baš zbog toga prošla ispod radara publike, jer se „Prva tarifa“ emitovala između dve serije u udarnom terminu svake večeri na Prvoj televiziji, te se gledanost O2 TV nije mogla meriti sa njenom ni naredne godine. To je posle dovelo i do toga da se brend B92 vrati na tržište, ali ni dan danas gledanost nije porasla.

Tu se i završila era web serija kod nas, jer nisu ostvareni zadovoljavajući rezultati, a i televizija koja ih je producirala promenila je vlasnika koji se preorijentisao na drugu vrstu programa, pitkog i nešto laganijeg.

Da li bi Prva televizija sada mogla da iskoristi ovaj trenutak i ponovo zaživi svoj stari trend? Budući da aktivno već nekoliko meseci pokušavaju da podignu posećenost sajta televizije, ovo bi najbolji potez, ali dok to ne odluči uprava – nema ništa od toga.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Prva / Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo