Film „Oluja“ Miloša Radunovića premijereno u petak i na RTS 1

Podeli:

Nakon što je najavljeno da će film „Oluja“ imati televizijsku premijeru na kanalu Superstar, pristigla je informacija da će se film emitovati i na programu RTS 1 u petak, 4. avgusta sa početkom emitovanja u 21:00.

Režiser Miloš Radunović je intervjuisao gotovo trideset ljudi koji su preživeli „Oluju“ i zatim napisao scenario koji kroz sudbinu četiri porodice, priča priču o tragediji 250.000 ljudi.

Glumačku ekipu u, kako autor navodi, antiratnom filmu „Oluja“ sa ratnom temom, predvode Jovo Maksić i Zlatan Vidović pred kojim je bio poseban izazov – da tumači braću blizance: pravoslavnog sveštenika i borca Legije stranaca, koji se pronalaze u ratnom vihoru.

Priča prati običnog čoveka Iliju, čiji je jedini cilj da zaštiti i sačuva svoju porodicu, ognjište i selo u kome je odrastao sa drugovima koji su mu silom prilika postali saborci, a čije se životne priče prepliću.

U želji da spreči dalje napade na selo, gde je zamalo ostao bez sina Petra, Ilija formira diverzantsku jedinicu, sa ciljem da uništi neprijateljsko gnezdo odakle se napada selo.

oluja gr2
Film „Oluja“

U toj bici za opstanak, naši junaci vode i svoje lične bitke, a njihove porodice bivaju primorane da napuste svoje domove i potraže spas u nepreglednoj koloni koja kreće ka matici, ka Srbiji.

Film „Oluja“ je bioskopsku premijeru imao početkom ove godine, kada ga je za samo tri nedelje prikazivanja u bioskopima širom Srbije pogledalo preko 100.000 gledalaca.

Uloge: Jovo Maksić, Zlatan Vidović, Marija Pikić, Novak Bilbija, Davor Janjić, Slavko Labović, Ivan Vujić…

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo