Gradi karijeru u Českoj, a sada će biti prvi glumac iz Srbije u turskoj seriji: Tu su i kolege iz regiona

Podeli:

Gradi karijeru u Českoj, a sada će biti prvi glumac iz Srbije u turskoj seriji: Tu su i kolege iz regiona.

Nakon angažmana u planetarno poznatom filmskom serijalu o Hariju Poteru, Predrag Bjelac je deo ekipe nove turske serije „Ataturk“, saznaje Kurir.

Glumac

Ulogu velikog vođe Mustafe Kemala Ataturka oživeće jedan od najpopularnijih turskih umetnika Aras Bulut Ijnemli, srpski glumac tumači nemačkog generala Ota Limana fon Sandersa (Otto Liman von Sanders). Projekat se snima za digitalnu platformu Dizni plus, koja je ušla na tursko tržište i pokrenula više od deset novih serija.

Reditelj je Mehmet Ada Oztekin. Projekat, čija će se prva sezona sastojati od šest epizoda, publika će videti 29. oktobra 2023. godine, na dan stote godišnjice Republike Turske, prenose turski mediji. Datum početka prikazivanja druge sezone, koja će takođe ima šest epizoda, još uvek nije poznat.

Glumac je zbog uloge ovo morao da uradi

Bjelac je zbog uloge generala Sandersa morao na časove nemačkog i turskog. Glumac je već igrao na desetak jezika, pa se lako prihvatio novog izazova. Za komentar smo pozvali slavnog umetnika, ali nije hteo ni da potvrdi, ali ni da demantuje naša saznanja.

Aras Bulut Ijnemli se pripremao za veliku ulogu tako što je proučavao arapski, persijski, nemački i francuski, čitao je istorijske knjige i gledao dokumentarne filmove, pokušavajući da što dublje razume svoj lik.

– Trudim se da budem dostojan i dajem sve od sebe. Čak i kada pričam, oči mi se pune suzama. Kada mi je prvi put došao ovaj predlog projekta, bio sam veoma počastvovan – izjavio je glumac.

Arasa je domaća publika upamtila kao Metea u hit seriji „Kad lišće pada“, nakon čega je zaigrao i u „Sulejmanu Veličanstvenom“, zatim u „Insajderu“ i na kraju u „Jami“ (ona se trenutno prikazuje u Srbiji). Serija je u Turskoj držala sve rekorde gledanosti četiri godine, koliko je trajalo njeno emitovanje, i bila je prva u svim kategorijama u kojoj Turci mere rejting. Tom ulogom turski glumac je pokazao izvanredne glumačke sposobnosti i nagrađivan je nekoliko puta. Pored pomenutih projekata, publika je sa oduševljenjem ispratila i njegovu glumačku transformaciju u filmu „Čudo u ćeliji broj 7“, za kompaniju Netfiliks, koji je u više od 20 država bio na prvom mestu.

Esra Bilgič (domaća publika je zna kao glavnu junakinju u seriji „Ramo“) igraće madam Korin Lutfu, italijansku porodičnu prijateljicu sa kojom se Ataturk dopisivao između 1913. i 1917. Burton Aslani će preuzeti ulogu Alija Fethija Okjara (drugog premijera Turske i predsednika turskog parlamenta). Sarp Akaja (poznat je domaćoj publici po seriji „Ezel“, u kojoj je glumio Tefoa) pojaviće se na ekranu kao Enver-paša. Burk Džankat će igrati ulogu Alija Fuata Džebesoja, pomoćnika osnivača Republike Turske i predsednika turskog parlamenta.

Predrag Bjelac nije jedini umetnik sa Balkana u seriji „Ataturk“, ali ima najveću ulogu. U epizodama ćemo gledati Tarika Filipovića i Izeta Bajrovića, ali i mladu crnogorsku glumicu Lidiju Kordić. Publika je Lidiju zapazila u drugoj sezoni serije „Močvara“, koja je snimana u saradnji „Fajerflaj produkcije“ i Telekoma Srbija.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Promo/Sonja Spasić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo