Premijera predstave „Tajni dnevnik Adrijana Mola“ sutra u pozorištu „Boško Buha“

Podeli:

Nakon velikog uspeha s „Gospođom ministarkom“, slavna rediteljka Tatjana Mandić Rigonat ponovo režira u pozorištu „Boško Buha“ komad „Tajni dnevnik Adrijana Mola“, rađen na osnovu kultne knjiga engleske spisateljice Sju Taunzend u dramatizaciji Milene Depolo.

Na konferenciji za medije saopšteno je da će predstava „Tajni dnevnik Adrijana Mola“ imati dve premijere: jednu sada 22. juna, a drugu na jesen, početkom nove sezone.

– Za mene je ovo veoma važan trenutak jer sam napravila predstavu o kojoj sanjam. Godinama sam pregovarala i želela da radim „Tajni dnevnik Adrijana Mola“. Roman sam pročitala tokom odrastanja mog sina. On je imao tada devet godina. Napisano je osam knjiga o Molu. Sju Taunzend piše literaturu za sve generacije. Iz vizure tinejdžera gledamo svet odraslih. Delo je pravi primer romana o odrastanju – izjavila je rediteljka i nastavila:

– Ona to ne piše ušećereno, već u eri Margaret Tačer. Junaci ove priče nisu tipske figure, već veoma osobene. Osamdesete godine dvadesetog veka, u kojima odrasta Adrijan u Engleskoj, uzbudljive su godine u muzici, filmu, popularnoj kulturi, i predstava je rađena u ikonografiji osamdesetih, koja je i danas više nego inspirativna, a za mene važna jer je to okruženje moje rane mladosti. Te osamdesete zajedničke su i Adrijanu Molu i Sju Taunzend i meni. Predstava je pozorišni dnevnik, putovanje u osamdesete i svi likovi su postavljeni iz vizure tog dečka.

3501074 vla 4514 ff

Glavne glumce predstave „Tajni dnevnik Adrijana Mola“ ona je pronašla na kastingu. Adrijana će oživeti Mladen Lero, Molovu ljubav Pandoru igra Ana Pavićević, školskog siledžiju Relja Janković, a najboljeg druga Najdžela Andrej Nježić.

– Mladena sam gledala u predstavi „Dečak sa koferom“ – otkrila je rediteljka predstave „Tajni dnevnik Adrijana Mola“.

Mladi glumac spreman je za prvo izvođenje:

– Problemi o kojima govori predstava su univerzalni i lako će ih razumeti i današnja deca.

Prvi put će na scenu stati i veliki talenat iz Banjaluke Andrej Nježić.

– Predstava je za decu, ali moja želja je da je pogleda i druga publika – priznao je student, koga smo upoznali u seriji „Močvara“.

Tajni dnevnik Adrijana Mola

Zanimljive uloge bake i deke igraju Zoran Cvijanović i Katarina Gojković.

– Mnogo mi je značilo da radim s Tanjom Mandić Rigonat. Igram baku koja je vrlo svoja. Morala sam da dođem do tog stanja. Ona podržava svog unuka Adrijana, jer sa svojim sinom nije uspela – rekla je glumica.

Zoran Cvijanović otkrio je da se pojavljuje na kraju ove neobične predstave:

– Igram starca od 92 godine. On je tu da pokaže šta tog junaka čeka u životu – priznao je Cvija.

Prvi put u pozorištu Uroš Jovčić će odigrati negativca, i to čak dva, a treći put radi s Tatjanom Mandić Rigonat.

– On je loš momak iz očiju glavnog junaka. Niko ne voli direktora škole. Dobro je da su došli neki mlađi, pa ja više nisam najmlađi glumac u podeli – izjavio je Jovčić.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Miša Obradović i Vladimir Jablanov

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo