A1 Kinoteka letnji bioskop od 16. jula u atraktivnom prostoru krovne terase Doma Vojske Srbije

Podeli:

Od 16. jula pa sve do 31. avgusta ljubitelji filma imaće priliku da uživaju, svako veče u 21 čas, u A1 Kinoteka letnjem bioskopu, koji se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije. Pod otvorenim nebom, u atraktivnom prostoru krovne terase Doma Vojske Srbije, u centru Beograda, biće prikazano 47 filmova strane i domaće produkcije.

Pored eminentnih stranih filmskih autora Čarlija Čaplina, Federika Felinija, Toda Hejnsa, Dejvida Linča, Vudija Alena, Romana Polanskog, Kšištofa Kišlovskog, Tomasa Vinterberga i mnogih drugih, u okviru letnjeg bioskopa publika će moći da pogleda i 10 domaćih digitalno restaurisanih filmova iz projekta A1 Kinoteka.

Tokom A1 Kinoteka letnjeg bioskopa publika će imati priliku da uživa, u nekim od najpoznatijih naslova domaće kinematografije, koji su digitalno restaurisani u okviru projekta A1 Kinoteka – „Ljubav i moda“, „Maratonci trče počasni krug“, „Nacionalna klasa“, „Davitelj protiv davitelja“, „Varljivo leto ’68“, „Bal na vodi“, „Majstori, majstori!“, „Lepota poroka“, „Leto je krivo za sve“, a planirana je i jedna premijera u okviru projekta.

Karte za projekcije filmova prodavaće se unapred u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj ulici ili na dan projekcije na ulazu Doma Vojske Srbije u periodu od 20 do 21 čas, po ceni od 300 dinara.

Za besplatne projekcije filmova, u okviru projekta A1 Kinoteka, karte se mogu preuzimati sat vremena pre početka filma na ulazu Doma Vojske Srbije. Broj ulaznica ograničen je na 120 mesta po projekciji.

Izvor: Kinopolis/Jugoslovenska kinoteka

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo