Filmski festival u Sopotu: Objavljen program ovogodišnjeg izdanja

Podeli:

Filmski festival u Sopotu ove godine na programu ima dvadeset i osam filmova, dok se među njima nalaze i dokumentarni filmovi, kao i igrani filmovi za različite uzraste i animirani za najmlađe.

Filmski festival u Sopotu koji se ove godine održava od 3. do 8. jula u Centru za kulturu Sopot, otvara film „Vera“ u režiji Nedeljka Kovačića koji je krajem prošle godine prikazan u bioskopima širom naše zemlje ali i šire.

Film “Vera” je inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali “srpska Mata Hari”. U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Filmski festival u Sopotu pripremio je program za sve generacije.

Drugog dana festivala biće prikazani filmovi „Tragovi“ u režiji Dubravke Turić, „Trag divljači“ u režiji Nenada Pavlovića, „Usta puna zemlje“ u režiji Puriše Đorđevića i „Džem od kavijara“ u režiji Ivice Vidanovića.

Filmski festival u Sopotu
Filmski festival u Sopotu

Treći dan je rezervisan za filmove „Praznik rada“ u režiji Pjera Žalice, „Penal i seksualni život Ane Đ.“ u režiji Milice Stojanov, „Ovuda će proći put“ u režiji Nine Ognjanović i „Jenga, čudesna igra“ u režiji Nikole Končarevića.

Filmovi „Probudi me“ u režiji Marka Šantića, „Svašta!“ u režiji Strahinje Mlađenovića, „Da li ste videli ovu ženu“ u režiji Dušana Zorića i Matije Gluščevića, „Munje: Opet!“ u režiji Radivoja Raše Andrića i „Porno priča u režiji Aleksandra Jankovića na programu su četvrtog festivalskog dana.

Petog dana prikazaće se filmovi „Oflag XIII-B“ u režiji Đorđa Milosavljevića Gere, „Ala je lep ovaj svet“ u režiji Filipa Čolovića, „Indigo kristal“ u režiji Luke Mihailovića, „Leptirica“ u režiji Đorđa Kadijevića i „Troje“ Petra Pašića.

Poslednjeg dana publika će imati prilike da pogleda filmove „Vučje bobice“ u režiji Sretena Jovanovića, „Komedija na tri sprata“ u režiji Sandre Mitrović, „Oluja“ u režiji Miloša Radunovića, „Prihvati ili odbij“ u režiji Božidara Pešića i „Sveta Petka – Krst u pustinji“ u režiji Hadži-Aleksandra Đurovića.

„Mačak u čizmama – Poslednja želja“, „Neverovatni Moris“, „Sonikov film 2“ i „Super Mario Braća – Film“ predstavljaju program za decu.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo