Milanu Lanetu Gutoviću posthumno Zlatni ćuran na 49. Danima komedije u Jagodini

Podeli:

Glumac Milan Lane Gutović posthumno će biti nagrađen nagradom Zlatni ćuran na 49. Danima komediji u Jagodini.

Zlatni ćuran jedan od simbola ove manifestacije

Nakon tri godine pauze svoj život nastavljaju 49. Dani komedije, koji će biti održani od 20. do 27. marta u Jagodini. Planirano je da festival, kako je najavljeno na konferenciji za medije u Ateljeu 212, otvori Mira Banjac.

Dan pre velike svečanosti proslavljena glumica će se družiti sa studentima Pedagoškog fakulteta, gde će predstaviti svoju monografiju nastalu iz pera novinarke Tatjane Njezić. U Galeriji Kulturnog centra u ponedeljak će biti otvorena izložba „Sva lica Mire Banjac“, koju je priredio Muzej pozorišne umetnosti Vojvodine.

Iste večeri posthumno će biti nagrađen Milan Lane Gutović, a biće odigran veliki hit „Ubistvo u Orijent ekspresu“ pozorišta „Boško Buha“. Za nagrade će se boriti još šest predstava: „Čista kuća“ (Atelje 212), „Tartif“ (SNP i Sombor), „Ibi the Great“ (Sombor), „Sitnice koje život znače“ (Narodno pozorište Beograd), „Neki to vole vruće“ (NP Niš) i „Bladi mun“ (CNP).

Zlatni ćuran

– Festival je gotovo nestao s mape, pa ga sad vraćamo. Čeka nas naredne godine pedeseto izdanje. Dani komedije zaslužuju da nastave gde su počeli, jer su bili prvi žanrovski festival u bivšoj Jugoslaviji, ali i najvažniji. Od stare selekcije jedino je preživeo „Tartif“ Igor Vuka Torbice. Komedija je živa stvar – rekao je selektor, reditelj Nebojša Bradić.

O nagradama će odlučivati Dragan Petrović Pele, Željko Jovanović i Borka Trebješanin.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: ATA images / Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo