Mattel planira još četrnaest filmskih naslova o igračkama nakon „Barbi“?

Podeli:

Nakon uspešnih prvih nedelju dana prikazivanja filma „Barbi“, kompanija Mattel zvanično je stigla u Holivud. Nakon turbulentnog perioda obeleženog padom prodaje igračaka, s novim izvršnim direktorom Inonom Krajcom došla je nova era za ovu kompaniju, koju će po svemu sudeći obeležiti ulazak u svet kinematografije. 

„Barbi“, pritom, nije poslednja. Uveliko se radi na četrnaest novih projekata inspirisanih njihovim igračkama, među kojima su ljubičasti dinosaurus Barni, lutkice „Poli Poket“, vozić Tomas i prijatelji i lutka „Američka devojčica“.

Naravno, otvorena su vrata i za nastavke „Barbi“, iako najverovatnije bez Grete Gervig, koja je rekla da su šanse da ona režira drugi deo „ravne nuli“. Međutim, malo je verovatno da će kompanija tako lako odustati od pravljenja franšize na osnovu filma koji je zaradio 700 miliona na svetskim blagajnama a prikazivanje je tek počelo.

Krajc je samo nekoliko dana pre predstavljanja filma „Barbi“ najavio da se nada „celom svetu Barbi nastavaka“.

– „Barbi kao brend ima mnogo različitih verzija. To je veoma širok svet. Pored glavne figure Barbike, ona ima porodicu i mnoge elemente oko svog svemira. To je vrlo bogat univerzum, prepun mogućnosti“ – rekao je generalni direktor kompanije za Variety naglasivši da je njihova „ambicija da stvaraju filmske franšize“.

mattel

Variety otkriva i da su uveliko u pripremi novi projekti, iza kojih stoje poznata holivudska imena.

„Barni“

Ljubičasti dinosaurus inspiracija je iza planiranog igranog filma, čiji je glavni producent Danijel Kaluja, zvezda filmova Džordana Pila, među kojima je najpoznatiji „Beži!“.

Robi Brener, producentkinja koja je na čelu „Mattel Films“ i koja potpisuje i „Barbi“, kaže da će biti reč o jedinstvenom filmu koji će podsećati na ostvarenja Spajka Džonza. 

„Bilo kakav film koji ima Barnija sigurno neće biti pravolinijski. Nećemo praviti ‘Teda’ (film u kom je plišani medved jedan od glavnih likova). Znate na šta mislim“, reka je Brener.

Tema će biti „potraga za identitetom i pronalaskom prave ljubavi“ i biće namenjen prvenstveno odraslima.

„Polly Pocket“

Za film inspirisan igračkicom „Polly Pocket“, minijaturnim lutkicama, koje je kompanija proizvodila u simpatičnim kutijama-kućicama, već je odabrana i glavna zvezda. Reč je o Lili Kolins, glumici koja se proslavila ulogom u seriji „Emili u Parizu“, a film bi trebalo da režira Lena Danam, autorka serije „Girls“.

Brener je potvrdila za Variety da je scenario već napisan i rekao da sa Lenom i Lili imaju „sjajnu saradnju“.

„Hot Wheels“

Najprodavanija igračka na svetu biće oživljena u igranom filmu o automobilima, kamionima i motorima. Producent Dž. Dž. Abrams, čuven po dva naslova iz franšize „Ratovi zvezda“ („Buđenje sile“ i „Uspon Skajvokera“), kao i filmova „Armagedon“, „Nemoguća misija 3“ i „Zvezdane staze: Prema tami“, opisao je adaptaciju kao „prizemljenu i odvažnu“.

Brener njegove reči tumači kao to da će film imati „stvarne likove s kojima će publika moći da se poveže, koji su trodimenzionalni i prolaze emotivno putovanje“.

– „Pogledajte bilo koji film Dž. Dž. Abramsa. Svi imaju neverovatnu priču i likove. To je nešto što je njemu vrlo važno – da napravi film koji nije samo zabavan, nego nosi stvarnu emociju“ – dodala je ona.

„Rock ‘Em Sock ‘Em Robots“

Zvezda „Paklenih ulica“ Vin Dizel imaće glavnu ulogu u filmu zasnovanom na Mattelovoj popularnoj društvenoj igri sa robotima. 

„Vin je uzbuđen. Trenutno radimo na scenariju“, ispričala je Brener i otkrila da je scenarista ovog ostvarenja Rajan Engl.

„Gospodari svemira“

Projekat vezan za Gospodare svemira, čuvene lutke među kojima je i superheroj Hi-Men, već je daleko odmakao u razvoju, ali je Netfliks pre nekoliko nedelja odlučio da ga napusti. Mattel, međutim, ne odustaje od toga a ekranizuje ovu priču, a prema poslednjim informacijama glavna uloga trebalo je da pripadne glumcu Kajlu Alenu.

„Major Met Mejson“

Popularni glumac Tom Henks igraće astronauta koji živi i radi na Mesecu, a inspiracija za ovaj film je igračkica iz šezdesetih. 

Već je određeno da će scenario pisati Akiva Goldsman i Majkl Čabon.

„Christmas Balloon“

Ovaj film nije zasnovan na Mattelovim proizvodima, nego na stvarnoj priči. Naime, jedna devojčica iz Meksika je 2018. godine zavezala za helijumski balon svoj spisak želja za Deda Mraza i pustila ga da lebdi. Igrom slučaja, pronašao ga je bračni par Rendi i Marsela Hajs, godinu dana nakon što su izgubili svoju ćerku. 

Oni su odlučili da joj ispune sve želje, a ta priča došla je i do kompanije „Mattel“ koja je donirala devojčici igračke.

Scenario će pisati Gabrijela Revila Lugo, a producent je Kris Lemos.

Najavljeni su i filmovi inspirisani „View Master“, igračkom iz 1939. o kom se zasad malo zna, zatim „Tomas i prijatelji“, film o popularnoj igrački koji će režirati Mark Forster, akcioni film o automobilima „Matchbox“ prema igračkama nastalim 1953. „Wishbone“, priča o Džek Rasel terijeru koji producira Piter Fareli („Glupan i tupan“), film o kartaškoj igri „Uno“, kao i o lutkicama „Američka devojčica“.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Richard Drew/Warner Bros. Pictures

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo