Miloš Timotijević o nominacijama serija na Sarajevo film festivalu : Bitnije je biti nominovan, nego osvojiti nagradu

Podeli:

U susret 28. Sarajevo Film Festivalu, u Beogradu je upriličeno druženje u čast nominovanih za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

Sarajevo Film Festival je nagrade za TV serije uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te podsticaju njihovog međunarodnog plasmana.

Događaju je prisustvovao i glumac Miloš Timotijević. Glumac otkriva da li je očekivao da do ove nominacije dođe.

Ja nisam direktno nominovan, serija je nominovana, ali kao deo „Bese“ sam apsolutno zadovoljan. Ne samo zbog „Bese“, već zato što je i „Močvara 2“ dobila nominacije. Drago mi je zbog Muhameda, prvenstveno. – rekao je Timotijević.

– Naravno da je bitno, uvek je nominacija najbitnija, ko će da dobije to je nebitno. Nominacije su uvek najbitnije. – doda je glumac.

O tome da li je festival svojevrsno takmičenje u svetu filmske umetnosti i industrije, Miloš je imao da kaže sledeće.

– Ne verujem u takmičenja u umetnosti, verujem da je sama nominacija dovoljna kao priznanje da ste uradili dobar posao, samim tim što ste tu kao nominovan. Sve ostalo je nebitno potpuno. Mislim naravno da je pobednicima bitno kada dobiju nagradu, ali opet nije to toliko značajno.  Najznačajniji je biti nominovan u suštini. – zaključio je Miloš.

Nagrade za TV serije se dodjeljuju od prošle godine, a ove godine su proširene i biće dodeljene u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U konkurenciji za nagrade za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala je 17 serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu će biti dodeljene 14. avgusta. Biće dodeljeno 14 nagrada. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022.

Izvor: Kinopolis/Kurir

Foto: Zoran Kompar

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo