Otkrivamo celu listu filmskih umetnika iz Srbije koji su danas postali članovi EFA

Podeli:

Filmski umetnici iz Srbije danas su na Dan Evrope postali članovi Evropske filmske akademije (EFA), ukupno njih sedmoro. Ovo znači da će oni imati pravo glasa kada su u pitanju Evropske filmske nagrade, koje se održavaju svake godine u decembru.

Ranije smo već pisali kako je glumica Jasna Đuričić, dve godine ranije ovenčana nagradom za najbolju evropsku glumicu te kuće, postala punopravna članica a sada otkrivamo koja se još imena iz filmske umetnosti nalaze na listi.

Jedna od glavnih uloga u prvom filmu ikada snimanom u svemiru „Izazov“ čini se je osigurala članstvo jednom od naših najpoznatijih mladih glumaca Milošu Bikoviću. 

EFA
EFA pozvala Miloša Bikovića

Njemu će se pridružiti i glumoca Maja Suša koja je najpoznatija kao osnivačica i umetnička direktora festivala kratkog igranog filma „Bašta fest“, rediteljka Branka Bešević Gajić koja je režirala dokumentarni film „Lauš“, američki glumac Adam Devenport koji radi u Srbiji, glumac Slaven Došlo poznat po ulogama u filmovima „Vlažnost“, „Panama“ i „Pored mene“, reditelj Danilo Lola Ilić, glumac Boris Isaković, kritičarka i novinarka Tara Karajica, montažer Nenad Pirnat, producenti Iva Plemić Divjak i Čarna Vučinić i rediteljka Marta Popovida.

MV5BMzFjY2ViM2ItOWYyZi00ZjBjLWJlMzktODQ4ZWIwNmU2ZWQ4XkEyXkFqcGdeQXVyMTA5NTQ1NTgz. V1
Boris Isaković postao član EFA (Evropske filmske akademije)

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Vladimir Sporčić/Nebojša Babić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo