Ovo su imena nagrađenih na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

Podeli:

Nagrađeni dramski umetnici na ovogodišnjem Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji su odlučeni od strane žirija.

Prva nagrada dodeljuje se scenariju Mladena Đorđević za film „Radnička klasa ide u pakao“ u njegovoj režiji. „Duhovito, hrabar, žanrovski doslednost sproveden izazovno-šokantan scenario u film. Autor vešto izbegava stereotipe koji se postavljaju pred istočnoevropsku kinematografiju, dok istovremeno osvetljava putokaz mladim autorima“, stoji u odluci žirija.

Druga nagrada dodeljuje se scenariju Davida Jakovljevića za film „Jorgovani“ u režiji Siniše Cvetića. „Veoma vešto napisan tekst sa pregršt humora, čiji autori uspevaju da se lako izbore sa uslovima produkcije. Svojim metafilmskim jezikom i satiričnim tonom, scenario uspešno kombinuje mnoštvo zanimljivih karaktera i situacija“, stoji u saopštenju.

Treća nagrada dodeljuje se scenariju Koste Đorđevića za film „Sunce mamino“ u njegovoj režiji. „Šarmantno skrojena crnohumorna komedija o tinejdžerskoj ljubavi isprepletana svakodnevnim problemima današnjice“, stoji u saopštenju.

Žiri koji je odlučivao je u sastavu: Miroslav Momčilović, Nenad Pavlović, Srđan Anđelić.Žiri novinara i kritičara je nagradu „Slavko Lazarević“ dodelio scenariju Branislava Jankovića za film „Poslednji strelac“ u režiji Darka Nikolića.

Nagrada „Marko Živić“ za najboljeg debitanta/tkinju na festivalu dodeljena je Alenu Selimiju za ulogu u filmu „Nedelja“ i Jakši Prpiću za ulogu u filmu „Bauk“. Nagradu publike „Gorki list jedini pravi“ osvojio je film „Nedelja“.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Izdvajamo