Tatjana Mandić Rigonat večeras ima premijeru, a pre nekoliko dana dobila je ovu značajnu nagradu

Podeli:

BEOGRAD 27.02.2015. Tanja Mandic Rigonat, pozorisni reditelj, intervju RAS foto Petar Dimitrijevic

Nagradu za najbolju režiju „Ljubomir Muci Draškić“ dobila je Tatjana Mandić Rigonat.

Priznanje koje se dodeljuje od 2005. godine, na svake dve godine, bira glumački žiri u sastavu: Svetlana Bojković (predsednik žirija), Gorica Popović i Tihomir Stanić, a nagradio je njenu predstavu „Naš razred“, Tadeuša Slobođaneka, Narodnog pozorišta u Beogradu.

– Tanja Mandić Rigonat se hrabro uhvatila u koštac s temom koja bolno i katarzično odjekuje u gledalištu. Priča je o progonu i ubijanju Jevreja od strane Poljaka u jednom manjem poljskom mestu, za vreme Drugog svetskog rata. Radnja se proteže od 1925. godine i traje do početka 21. veka. Veliki kvalitet predstave je rad s mladim glumcima, koji su, puni energije, izvrsno izneli ove tragične, surove priče – izjavila je Svetlana Bojković.

Tatjana Mandić Rigonat
Svetlana Bojković i Tatjana Mandić Rigonat na dodeli nagrade

Nagrada se sastoji od plakete s likom Ljubomira Mucija Draškića, rad vajara Miroljuba Stamenkovića, unikatne diplome, rad slikara Ljube Milunovića, i novčane nagrade. U najužem izboru su bile i režije predstava „Očevi i oci“ i „Sitnice koje život znače“.

– Nagrada „Ljubomir Muci Draškić“ mi profesionalno i privatno mnogo znači. U Ateljeu 212 sam diplomirala s predstavom „Gospođica Julija“, a vrata ove kući otvorio mu je tadašnji upravnik Muci Draškić. Nikad nisam imala kraći razgovor. Predala sam mu eksplikaciju i posle dve nedelje mi je rekao: „Dete, počinješ da radiš.“ On je bio čovek pozorišta i veliki graditelj, a nije napravio samo ovu zgradu već je gradio i veze i međuljudske odnose, bez čeka nema ni dobre kuće – rekla je dobitnica Tatjana Mandić Rigonat.

Večeras na sceni Teatra Vuk gde se igraju predstave pozorišta „Boško Buha“, rediteljka i dobitnica nagrade ima novu premijeru, predstave „Tajni dnevnik Adrijana Mola“.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Kurir / Blic / RAS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo