SLUČAJ SERIJE „TAJKUN 2“: Šta je rekao glavni glumac, reditelj a šta Telekom?

Podeli:

„Tajkun 2“ premijerno je prikazan u okviru prošlogodišnjeg festivala „FEST“, odnosno njegova prva epizoda. Mi smo imali priliku da je pogledamo i možemo da vam kažemo da nas očekuje još jedna uzbudljiva sezona. Kada ćemo je gledati?

Kada ćemo gledati drugu sezonu serije „Tajkun“ još uvek je pitanje na koje nema konkretnog odgovora, ali su glavni glumac Dragan Bjelogrlić i Telekom Srbija nedavno dali izjave za medije povodom ovog projekta. Bjelogrlić je svoje viđenje stvari izneo na Weekend Media Festivalu u Rovinju gde je gostovao u okviru tribine „Bolji život produkcije u regiji“ koju je moderirao Ivan Stanković, koji pored toga što je poznati marketinški stručnjak vodi i emisiju „Šta sam sebi i ko sam tebi“.

Do serije „Tajkun 2“ došlo je spontano, kada je glumcu postavljeno pitanje da li ima posledica što je društveno angažovan i čest kritičar vlasti u Srbiji tokom svoje karijere. Bjelogrlić je dao složen odgovor, a dotakao se i nekih drugih tema.

– Da, ako izuzmemo tabloide, koji su mi često svašta kačili, kenselovan sam iz svih državnih projekata. Zašto se nastavak serije Tajkun, koji je snimljen, na koji je Telekom potrošio dva miliona, a čija je premijera trebalo da bude u oktobru 2023. godine na RTS-u nije desila. Desili su se protesti, pa neke moje izjave i kritike vlasti. Serija je skinuta sa RTS-a i nije se pojavila nigde. Sada treba pitati Telekom zašto se serija ne prikazuje. I, nisam samo ja u toj situaciji. Ima još mojih kolega sa istom sudbinom. I da, reći ću. Postoje crne liste u RTS-u i Telekomu. Šta bi se desilo da dođe reditelj, ponudi projekat i traži da u njemu glume Bjelogrlić, Nikola Kojo, Ceca Bojković, Anita Mančić. Šta bi se desilo? – pitao je Bjelogrlić i dodao je da mu je nekoliko reditelja reklo da su ga stavili u podelu projekata za RTS i da su dobili odgovor da „ne može“.

Tajkun 2

– Meni je sada lakše da se prikažem na hrvatskoj televiziji, nego na srpskoj – dodao je kroz smeh.

Međutim, u narednim danima usledio je odgovor službe za odnose sa javnošću kompanije Telekom Srbija, koja uz produkciju Firefly stoji iza ove serije nastale iz pera Đorđa Milosavljevića.

Njihov odgovor na pitanje koje je i sam Bjelogrlić postavio na festivalu, tražio je dnevni list Danas. Dobili su opsežan odgovor sledeće sadržine, nagovestivši svoje neke poslovne poduhvate.

– Telekom Srbija se ne bavi samo produkcijom serija i filmova, već i njihovom prodajom. Podsećamo da su serije Šetnja s lavom, Zlatni dečko i Deca zla, prodate globalnoj platformi HBO Max. Trudimo se da isto uradimo i sa serijom Tajkun, kao i mnogim drugim serijama koje zbog poslovnih pregovora i naše strategije internacionalizacije serija ne emitujemo odmah nakon postprodukcije – poručili su iz Telekoma.

Prokomentarisali su i ostatak izjave glumca i reditelja na festivalu.

– Reči gospodina Bjelogrlića komentarišemo činjenicama i istinom. U osvrtu na listu glumaca koje je pomenuo u svom obraćanju, podsećamo da Anita Mančić igra u novoj sezoni serije Pasjača, Svetlana Bojković igrala je u serijama Močvara, Zbornica, Junaci našeg doba, Slatke muke i Kalup, dok Nikola Kojo igra u novoj sezoni serije Crna svadba. Takođe, podsećamo da je Telekom Srbija sa gospodinom Bjelogrlićem sarađivao i na jednom od najvećih i najuspešnijih regionalnih projekata, filmu i seriji Toma – poručili su iz Telekoma.

tajkun 2
xr:d:DAEp4woK9Cw:7994,j:30667568134,t:22071309

Jedan od reditelja Ivan Stefanović, koji zajedno sa Jelenom Gavrilović preuzeo rediteljsku palicu od Miše Terzića, prokomentarisao je celu situaciju za gore pomenuti dnevni list.

– Serija je bila gotova još u martu, aprilu 2023, zatim je na Festu bila premijera i prikazana je prva epizoda. Kada je bio Festival filmske režije u septembru u Leskovcu, ta serija je bila u programu i trebalo je tamo da bude njena festivalska premijera, međutim iz Telekoma je tada samo stigao mejl organizatorima festivala da u Telekomovim poslovnim planovima ta serija nije došla na red da se prikazuje i da oni ne daju da se ta serija prikazuje na festivalu. To je jedina zvanična informacija koju imam i sem toga ne znam ništa. Jako je čudna cela situacija i meni je jako žao što ta serija nije došla do gledalaca. I nije to jedina serija koja se ne prikazuje. Koliko ja znam postoji još serija koje su gotove a ne prikazuju se kao što je Apsolutnih sto Srdana Golubovića. – kazao je Ivan Stefanović.

Foto: Firefly productions

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Izdvajamo