BIJELI PUT: Posle festivala u Leskovcu, nova serija večeras stiže na HRT

Podeli:

Novu kriminalističku seriju „Bijeli put“ nastalu prema scenariju Emira Imamovića Pirkea publika je pretpremijerno imala priliku videti na 30. Sarajevo film festivalu i ovogodišnjem LIFFE festivalu u Leskovcu. HRT počinje sa prikazivanjem od večeras, ponedeljka 30. septembra u 21:15 na Prvom programu.

Seriju možete pratiti i u Srbiji, ukoliko vaš kablovski operater ima u ponudi kanale hrvatske nacionalne televizije. Naslovne uloge tumače Franjo Dijak, Nina Violić, Enes Vejzović, Sanja Milardović, Elvis Bošnjak i Judita Franković, a reditelj je Tomislav Rukavina. Rukavima prvi put u karijeri režira ovakav tip serije, jer je do sada poznat po režijama sapunica i humorističnih serija.

Nakon godinu i po dana postojanja, policijski odsek za specijalne istrage i borbu protiv organizovanog kriminala, formiran na inicijativu ministra unutrašnjih poslova i sastavljen od dokazanih i nekompromitovanih policajaca kojima zapoveda inspektor Marko Jurić, dovršava svoju najveću istragu, onu protiv Željka Matića Željca, nekadašnjeg gangstera koji je legalizovao svoj posao i preko njega pere novac zarađen ilegalnim poslovima.

white trail stills 3 1 20240923102800
Foto: HRT/Promo

Spektakularnu akciju Željcovog hapšenja u porodičnoj kući u kojoj živi sa suprugom Stelom i dvoje maloletne dece, zasenjuje niz novih, velikih problema.U noći pre Željcovog hapšenja, u svojoj kancelariji je ubijen odlazeći načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Petar Mikulandra, dok je nekoliko dana ranije na kornatskom otočju pronađen leš žene za koju se ispostavlja da je Gabriela Ochoa iz Meksika, koju hrvatska policija smatra mrtvom već sedam godina – koliko je prošlo od pronalaska tela na splitskom Marjanu i očigledno pogrešne identifikacije.

Upravo je njeno ubistvo trebalo biti temelj optužnice protiv Željca pa Marko i njegovi ljudi trebaju otkriti ko je ustvari ubijen pre sedam godina, postoji li veza s načelnikovom smrću i vodi li Željac kriminalne poslove i iz svoje ćelije ili mu je ona jedino skrovište od likvidacije.

Odmah nakon emitovanja prve epizode, svih šest epizoda serije biće dostupno za bindžovanje na platformi HRTi.

Foto: HRT/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Izdvajamo