Pavle Mensur u četiri nova filma koji stižu u bioskope do kraja ove godine

Podeli:

Jedan od najtraženijih i najtalentovanihih, a uz to i najpopularnijih glumaca mlađe generacije Pavle Mensur zavredeo je pažnju četiri različita reditelja i zato ćemo ga gledati u četiri nova domaća filma.

Kako saznajemo, sva četiri filma naćiće se pred publikom već u drugoj polovini godine, odnosno na jesen i zimu, krajem godine. Predstavićemo vam četiri filma u kojima će igrati Pavle Mensur.

“KOMEDIJA NA TRI SPRATA” režija : Sandra Mitrović

Film, koji je po nekim navodima prvobitno trebao da se zove “Tragedija na četiri sprata” a radnog naziva “Komedija na tri sprata”, prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade u Beogradu. 

Ta galerija likova – otuđenih, samoživih i luckastih, ali dobroćudnih duša, suprotstavljena je usamljenoj zgradi u kojoj žive, koja, kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada. Svako od njih pokušava da se “održi na nogama” u situacijama koje im izmiču kontroli. 

Pokušavaju da ostvare svoje želje i da nađu smisao u komplikovanim okolnostima i odnosima, na često vrlo komičan način. Zbog loših cevi i misterioznih podzemnih voda Beograda, situacija kulminira u poplavi, koja ih sve zatekne nespremne.

Takođe saznajemo da će u filmu direktna partnerka mladom glumcu biti glumica Vanja Nenadić. Film će se naći u domaćim bioskopima već ove jeseni, a snimanje je završilo u novembru prošle godine.

Komedija na tri sprata

Rediteljka filma je Sandra Mitrović, ćerka vlasnika Pink televizije Željko Mitrović iz prvog braka, koja je diplomirala filmsku režiju na Univerzitetu Kolumbija u Njujork i vratila se u Srbiju kako bi snimila svoj prvi film.

Snimanje se odvijalo u filmskom studiju, pa je tako za potrebe filma i sam set premešten u bazen, kako bi se snimile značajnije scene poplave. Glumačka ekipa imala je zahtevan zadatak, bili su skoro svaki dan dok su snimali te scene mokri do gole kože.

Pored mladog glumca i njegove direktne partnerke glumice Vanje Nenadić, u filmu igraju i Vesna Trivalić, Dragan Jovanović, Jelisaveta Seka Sablić, Slobodan Boda Ninković, Nataša Tapušković, Miodrag Radonjić i mnogi drugi.

Mlada debitantkinja posvetila je ovaj film svojoj preminuloj babi sa majčine strane i starim komšijama. Nije poznato da li je ovaj film jedan od 52 filma najavljenih za Apollon platformu i nedelju uveče na Pink televiziji u ovoj godini.

“USEKOVANJE” Režija : Siniša Cvetić

U ovom filmu u kojem Pavle Mensur tumači naslovnu glavnu ulogu, pratimo portret jedne porodice i njene crne ovce , najmlađeg člana Jovana (tumači ga Mensur).

Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode.

Jovan takođe krije od njih da se drogira i nada se da će ga vanzemaljci izbaviti iz beznadežnog i besmislenog postojanja na zemlji. 

Film Usekovanje

Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.

U filmu po scenariju Davida Jakovljevića, igraju još i Bojan Žirović, Aleksandra Balmazović, Marko Grabež, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Momčilo Pićurić, Dubravka Kovjanić, Milica Janevski, Anita Ognjanović, Jovana Gavrilović, Zlatan Vidović, Aleksandar Đurica.

Film takođe na jesen, najverovatnije u septembra treba da se nađe u domaćim bioskopima. Što bi značilo da nas već početkom jeseni očekuju dva različita filma u kojima ćemo gledati Pavla Mensura.

“ŽAL” Režija : Kosta Đorđević 

Od reditelja filma “Reži” dolazi nam novi film koji je “strasna ljubavna priča o ljubavima” za koju reditelj potpisuje i scenario. Ovo je njegov treći film u karijeri. 

Tinejdžer organizuje sahranu svoje bake pokušavajući da na taj mračan način zavede devojku u koju je zaljubljen. I dok vara sve oko sebe, ponajviše majku s kojom je u kompleksnom odnosu i stalnom sukobu, na kraju shvata da je, zapravo, prevario samoga sebe.

Glumačku ekipu čine pored mladog glumca i Pavle Čemerikić u glavnoj ulozi, Denis Murić, Alisa Radaković, Branka Katić, Dubravka Kovjanić, Jovana Berić, Milica Vraneš, Buda Stošić, Teodor Vinčić, Melita Bihali, Draginja Voganjac, Radoslav Milenković i Boris Ilić.

ZAL stills 16 1024x512 1

Na ovom filmu, Pavle Mensur je ponovo sarađivao sa svojim kolegama i prijateljima sa klase, Denisom Murićem i Alisom Radaković ali i sa svojim bliskim prijateljem Pavlom Čemerikićem koga gledamo u naslovnoj ulozi. 

Film treba da stigne pred publiku u bioskopima do kraja godine.

“INDIGO KRISTAL” Režija : Luka Mihailović

Prvo planiran kao diplomski film mladog reditelja, čijem nazivu je kumovala njegova majka, “Indigo kristal” podržan je od strane produkcijske ekipe koja stoji iza hit sage – “Južni vetar”, produkcije “Režim” i Archangel Studios. Tako će se ovaj dugo i brižljivo pripreman film naći u bioskopima jer kako kažu nudi nešto potpuno drugačije i priča priču više generacija.

Priča filma prati četiri dana Vuka, tridesetosmogodišnjeg povratnika iz zatvora, koji gonjen samoubistvom najboljeg druga pokušava da spase njegovog mlađeg brata na veče godišnjice samoubistva.

Film INDIGO KRISTAL 2 1140x641 1

U “Indigo kristalu”, Pavle Mensur će se naći u ulozi Snifija, a pored njega igraju i Denis Murić, Miloš Petrović Trojpec, Nina Janković u ulozi profesorke hemije Maje, Anita Ognjanović, Miodrag Radonjić u ulozi Vuka i drugi, a Mihailović je istakao da je najveći broj likova pisan baš za te glumce.

Nina Janković je rekla da je “izgubila drugaricu baš mesec dan pre snimanja” i da je zahvalna ekipi što je promenjeno ime njenom liku iz Milice u Maju.

Film treba da izađe u bioskopima krajem ove godine.

Sve u svemu, ovo će biti godina filmskih premijera za mladog glumca, budući da ga najverovatnije ove godine nećemo gledati ni u jednoj televizijskoj seriji već samo u bioskopima u ova velika četiri filma.

Izvor: Kinopolis

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo