5 zanimljivosti o filmu „Barbie“ koje sigurno niste znali

Podeli:

Otkrivamo zanimljivosti koje niste znali o filmu „Barbie„, koji je premašio zaradu od 700 miliona dolara na svetskim blagajnama.

Ružičasta groznica proteklih par meseci trese javnost širom sveta pa tako i u Srbiji, a za „barbimaniju“ zaslužan je prvi film o ikoničnoj lutki Barbie koji se prikazuje u bioskopima širom zemlje već više od nedelju dana.

Odevni predmeti po uzoru na one koje nosi Margot Robbie u dugoočekivanom filmu nikada nisu bili traženiji i zanimljivo je to da više nisu predmet želja samo devojčica – jednako ih žele sve generacije!

Prva Barbie lutka predstavljena je 1959., a danas se svake sekunde prodaju po dva primerka, navodi Mattel, vodeća kompanija za proizvodnju igračaka u svetu. Ako ste jedna od mnogobrojnih obožavateljki savršenog Barbi sveta, ovih nekoliko činjenica o filmu morate znati!

1. Robbie Margot nije bila prvi izbor za glavnu ulogu

Scenaristi i reditelji filma više puta menjali su se, kao i glavna uloga za koju su se kao dobre kandidatkinje pre Margot Robbie istakle Amy Schumer i Anne Hathaway. Nakon što su sa Sonyja sva prava prenesena na Warner Bros. Pictures, Robbie je tek 2019. odabrana za glavnu ulogu u filmu Barbie. 

2. U filmu nećemo čuti originalnu „Barbie Girl“ pesmu

Brend Mattel ima lošu pravnu istoriju sa bendom koji je otpevao originalnu pesmu Barbie Girl, stoga su brojni obožavaoci ostali razočarani nakon što su saznali da je ipak neće čuti u prvom filmu o najpopularnijoj lutki na svetu. Ipak, deo pesme u filmu su obradile Nicki Minaj i Ice Spice.

3. U filmu je korišten specifični Barbi font iz 1975. godine

Font koji se upotrebljava u filmu specifičan je za Barbi lutke i druge proizvode sa Barbi potpisom koji su nastali od 1975. do 1991. godine. Iako se Barbi logo prilagođava svakoj generaciji, on se nije značajno menjao te je i dalje prepoznatljiv u celom svetu.

4. Izgled Kena inspirisan je lutkom iz 1979.

Izgled Kena, odnosno Ryana Goslinga inspirisan je izgledom Sun Lovin’ Malibu Kena iz 1979. godine koji je takođe nosio tirkizne kupaće kostime i imao plavu kosu te preplanulu kožu.

Barbie

5. Znate li kako je Ryan Gosling prihvatio ulogu Kena?

Ćerka Ryana Goslinga igrala se Kenovom lutkom i postavila je tako da licem leži zabijena u blatu pokraj zgnječenog limuna. Odlučio je to da dokumentuje i poslao rediteljki filma Greti Gerwig rekavši joj: „Ja ću biti tvoj Ken, njegova priča mora se ispričati!“

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: IMDb

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo