„Čuvari formule“ prete da nadmaše uspeh filma „Toma“: Ovu vest pred premijeru malo ko je očekivao!

Podeli:

Danas smo bili na novinarskoj projekciji filma „Čuvari formule“. Novi film filmskog mađioničara Dragana Bjelogrlića, koji se na filmu potpisuje kao reditelj, koscenarista, producent i glumac preti da obori i film „Toma“. Evo i zašto!

Na konferenciji za štampu nakon projekcije filma „Čuvari formule“, otkriveno je da će se film premijerne večeri prikazati u čak 4 velike sale! Ovakav interes za neko domaće ostvaranje nije viđen još od filma „Toma“. Ako pohrlite da obezbedite sebi sedište na jednoj od premijernih prikazivanja (šuška se da će uskoro biti rasprodata i četvrta projekcija) u utorak, 24. oktobra, nećete zažaliti.

Filmu ne nedostaje napetosti, a filmska ekipa uspela je da pogodi pravu dinamiku. Reditelj Dragan Bjelogrlić istakao je da je film završen samo par dana pred projekciju u Lokarnu, na festivalu gde je film odneo dve važne nagrade. Isti je slučaj i sa ostalim festivalima, ekipa uvek je odlazila sa nekom od priznanja nazad u našu zemlju pa je tako i na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu dobio nagradu publike.

Čuvari formule

Raša Bukvić, glavni glumac srpskog dela ekipe glumaca, rekao je da je na specijalnoj projekciji u Parizu pre nekoliko dana, francuska publika pomno pratila ovaj „glumački film“, kako ga je nazvao Bjelogrlić. Dodao je da je publika u sali bila mlađa, rođena deceniju kasnije od akcidenta, ali da je tadašnja francuska javnost više znala o tom slučaju nego li ljudi u Jugoslaviji. Bukvić se dotakao i toga da Francuzi izlaze iz sale ukoliko im je film dosadan ili im se ne svidi. Prema njegovim rečima, sa projekcije „Čuvara formule“ niko nije izašao iz sale.

Čuvari formule
Film „Čuvari formule“

Nosioci filma „Čuvari formule“ između ostalih su i mlada glumica Alisa Radaković i glumci Ognjen Mićović, Jovan Jovanović koji su istakli dobru atmosferu na setu i samom snimaju, a Bjelogrlić je dodao da su film radili kao što se u teatru radi na predstavi tri meseca, pa se svi sprijatelje i združe. Mićoviću je bilo bitno da izgradi dobar odnos sa Alisom i Jovanom, pa nije ni čudo što njih troje savršeno funkcionišu u ovom filmu kao jedan organizam.

Alisa Radaković istakla je da je od Bjelogrlića mnogo naučila i da će tek učiti. On za nju nije bio samo reditelj, navodi glumica, već i jedan veliki profesor. Dotakla se i priprema za samo snimanje, budući da je za potrebe filma morala da obrije svu kosu sa glave. Radakovićeva navodi da je to videla kao glumački izazov, te da iako poznaje ljude koji to ne bi uradili, njoj to nije problem pogotovo što je posle dobila i druge uloge gde ima kratku kosu.

Iako su se na današnjoj novinarskoj konferenciji našli samo glavni srpski glumci, na premijeri filma „Čuvari formule“ u utorak će prisustvovati i francuski deo ekipe koji je očaran Beogradom i jedva čeka da dođe. Bjelogrlić je istakao da je imao sreću da pronađe prave francuske glumce i glumice, koji su uz to još i pravi ljudi. U tome mu je pomogao glumac Aleksis Manenti, koji u filmu „Čuvari formule“ igra profesora Žorža Matea.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo