Film „Kristina“ biće prikazan na 70. Martovskom festivalu

Podeli:

Na dan otvaranja jubilarnog 70. Martovskog festivala (28. marta 2023. godine) biće upriličena projekcija nagrađivanog filma „Kristina“ u velikoj sali Doma omladine.

Sinopsis filma „Kristina“

Izuzetno lepa žena srednjih godina pokušava da razume svoju prošlost i svoj identitet koristeći alternativne metode i terapije, u nadi da će tako pronaći smisao svog života, odgonetnuti porodične odnose i razumeti svoj duboki osećaj tuge i usamljenosti.

Film “Kristina” je u 2022 osvojio više medjunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FIDMarseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji medjunarodni film na Merlinka Festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote.

Kristina

Film je izglasan kao treći najbolji domaći film u 2022. od strane grupe kritičara portala Filmoskopija.

Filmu u 2023. predstoji ništa manje uzbudljiv festivalski život, otvaranje nekih novih kontinenata, i kandidature za neke od najprestižnijih evropskih nagrada!

Režiju filma potpisuje Nikola Spasić a scenario Milanka Gvoić koji su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma Kristina Milosavljević.

Pogledajte trejler:

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo