Sa FESTA na male ekrane: Planira se da film „Posle zime“ bude i serija od četiri epizode

Podeli:

Nakon što je oduševio i čak rasplakao publiku na premijeri u okviru 50. jubilarnog festivala FEST proteklog četvrtka, planovi za “Posle zime” se tek prave.

Kako saznajemo, film “Posle zime” Ivana Bakrača sa Momčilom Otaševićem, Petrom Burićem, Majom Šušom, Ivonom Kustudić i Anom Vučković u glavnim ulogama od aprila biće na redovnom repertoaru u bioskopima širom Srbije. 

Osim toga, kako otkriva Maja Šuša, ekipa filma se nada da će ovaj projekat nastaviti da živi i u drugom obliku.

“Ja se sećam na toj nekoj prvoj kontrolnoj projekciji najvažniji mi je bio taj osećaj emocije toga što smo pričali. I tad je postojao neki razmak od snimanja i ono što je bilo neko moje sećanje i neki moj utisak je funkcionisalo i na platnu. I sad naravno, pošto smo mi snimili mnogo materijala i nekako prosto nije mogao da izađe debitantski film i da traje tri sata. Dosta delova nekih priča je otišlo u montaži i nadamo se ustvari da će se od ovog filma napraviti serija u kojoj će se nekako i ti drugi delovi priče videti. Mi smo se pre neki dan setili nekih stvari koje smo snimali, pa smo zaboravili potpuno, koje nisu u filmu.”

otkrila je Maja Šuša

Glumac Momčilo Otašević otkrio je da je film u odnosu na projekciju koju su oni gledali, za festival u Karlovim Varima skraćen još petnaest minuta, što nas dovodi da računice do konačnog 101 minuta filma, odnosno jednog sata i četrdeset jednog minuta. Da li ćemo videti i preostali jedan sat i devetnaest minuta materijala ostaje nam da vidimo kakva će biti odluka ekipe i da li će uspeti da ostvare svoju želju.

U tom slučaju, prostom računicom dolazimo do toga da ćemo onda gledati i četiri epizode serije. 

Film govori od pet prijatelja iz Nikšića koji pokušavaju da sačuvaju svoje prijateljstvo iako su razdvojeni kilometrima. Srećom, svi su raštrkani po bivšoj Jugoslaviji što im olakšava put jedno do drugog iako se retko viđaju. Film se odvija u sva četiri godišnja doba, a posle zime svako od njih moraće da izgradi novi svet za sebe. 

Izvor: Kinopolis/Nova S

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo