Film „Sirin“ sa Danicom Ćurčić u glavnoj ulozi na Sarajevo Film Festivalu

Podeli:

Na programu Open Air ovogodišnjeg Sarajevo film festivala biće prikazan novi crnogorski film „Sirin“ u režiji Senada Šahmanovića. 

Sanela, crnogorska muslimanka koja je napustila bivšu Jugoslaviju devedesetih godina prošlog veka nakon što su njen otac i grupa drugih muslimana oteti i ubijeni, vraća se na Balkan posle dvadeset godina života u inostranstvu. 

Odrekla se svoga porekla, izbrisala vlastitu kulturu i postala prava zapadnjakinja. Kažu da je prošlost strana zemlja i da ljudi kada se vraćaju nisu isti kakvi su bili kada su odlazili.

Uloge u filmu tumače Danica Ćurčić, May-Linda Kosumovic, Jelena Simić, Lidija Kordić, Marko Baćović, Jasna Đuričić, Milivoje Mišo Obradović, Izudin Bajrović, Momčilo Otašević.

Filmska radna verzija filma je prikazana prošle godine na ovom festivalu u okviru programa „Work in progress“ kada je po rečima reditelja film bio „devedeset posto gotov“, a do kraja prošle godine odrađena je montaža i kolor korekcija dok su se i dosnimavale određene scene.

Sirin
Poster filma „Sirin“

Snimanje filma „Sirin“ započelo je u januaru prošle godine, a na setu je okupljena ekipa iz celog regiona. Ovaj film predstavlja napredak crnogorske kinematografije, a prema rečima reditelja važan je kontinuiet kako bi se kvalitet i napredak crnogoskog filma održao, te da su krovne institucije Filmski centar Crne Gore i Radio Televizija Crne Gore. Ipak, film nastaje u koprodukciji nekoliko zemalja.

U programu Open Air 29. Sarajevo Film Festivala petnaest je filmova, među kojima je i film otvaranja „Poljubite budućnost“ u režiji Nenada Čičina-Šaina.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo