„Jorgovani“: Nakon porodične drame, Siniša Cvetić režira romantičnu komediju

Podeli:

„Jorgovani“ je naziv novog filma Siniše Cvetića, čiji je debitantski film „Usekovanje“ već ovenčan sa nekoliko nagrada na stranim i domaćim filmskim festivalima. 

„Jorgovani“ donose nešto novo i lepo

Scenario je ponovo pisao David Jakovljević, a sada će se ovaj već dobro uigrani dvojac, nakon porodične drame, oprobati i u potpunom drugačijem žanru. Oni u produkciji „Košutnjak film“ trenutno snimaju romantičnu komediju, u kojoj će ponovo spojiti jedan od najpopularnijih filmskih i glumačkih parova Slobodu Mićalović i Ivana Bosiljčića. Ovaj novi film biće samo jedna od bezbroj saradnji ovog para, koji sa godinama polako postaju domaći Džordž Kluni i Džulija Roberts.

Snimanje filma je planirano da bude završeno tokom zime, premijera se očekuje na proleće sledeće godine.

Jorgovani
Delić atmosfere sa snimanja koji je podelila Sloboda Mićalović

Kako iz produkcije „Košutnjak film“ poručuju, „plodonosna saradnja sa mladim autorskim dvojcem, rediteljem Sinišom Cvetićem i scenaristom Davidom Jakovljevićem nastavlja se filmom „Jorgovani“ – otkačenom i satiričnom, romantičnom komedijom u kojoj čuveni glumački par prolazi kroz krizu odnosa na proslavi nagrade za seriju koja im je obeležila živote; kako profesionalne, tako i privatne. Na proslavi gde se vide i lice i naličje filmske i televizijske industrije u Srbiji danas, postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimili.“

Jorgovani
Ivan Bosiljčić, Sloboda Mićalović i Milutin Mima Karadžić na setu filma

U glumačkoj ekipi ovog filma našao se i glumac Milutin Mima Karadžić. Producent filma je Zoran Janković, dok je umetnički direktor Slobodan Terzić. Kostimograf je Snežana Karl, dok je direktor fotografije Zoran Jovanović Žofr. Montažu potpisuje Tihomir Dukić.

Mladi reditelj Siniša Cvetić planira i snimanje svog trećeg filma „Jeza“ u kom će ponovo jednu od uloga igrati glumac Pavle Mensur, protagonista njegovog debitantskog filma „Usekovanje“.

Zapratite nas i na Instagramu: Kinopolis

Foto: Instagram/ Sputnik / Евгений Одиноков

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo