Film „Oluja“ Miloša Radunovića premijerno od novembra u bioskopima 

Podeli:

Film „Oluja“ u režiji i po scenariju Miloša Radunovića stiže u bioskope ove jeseni, pa ćemo tako imati prilike da ga pogledamo od novembra.

„Oluja“ o izbeglicama koje su proterane sa vekovnih ognjišta

U ovoj ratnoj drami produkcije „Omega“, priča prati događaje koje su prethodili hrvatskoj vojnoj akciji „Oluja“ iz 1995. godine pri kojoj je sa vekovnih ognjišta izbeglo 250 hiljada ljudi. 

Glumačku ekipu predvode Zlatan Vidović, Jovo Maksić i Marija Pikić, a igraju i Davor Janjić, Ljubiša Milišić, Jelena Čović, Ivan Vujić, Milica Stanković, Maja Kolundžija, Novak Bilbija, Marko Baćović. 

Oluja

Danas je premijerno u MTS dvorani prikazan trejler za ovaj film. Projekciji su prisustvovali direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, kao i producenti filma i serije Vladan Anđelković i Nemanja Mićić. 

Lučić se obratio na konferenciji na štampu i rekao da se zahvaljuje celoj ekipi koja je realizovala ovaj vrlo važan projekat. Direktor Telekoma kaže da će film biti ono što su očekivali, te dodaje da su pre četiri godine pomerili nivo srpske kinematografije, kada su ulazili u produkciji. Samim tim izdvajaju i sredstva za filmove koji se bave istorijskim događajima, a prema njegovim rečima ovaj film će „prikazati istinu ovog istorijskog događaja“.

Za jednog od glavnih glumaca Zlatana Vidovića je rad na ovom filmu bio jedno neverovatno putovanje i najveći glumački izazov u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Kako kaže, „Oluja boli i boleće“, zaključuje glumac.

Reditelj filma istakao je da je jako teško obrađivati ove teme, te da je svaka od tih nesreća priča za sebe.

Producent filma Vladan Anđelković izjavio je da sama vojna akcija predstavlja jedan od najvećih zločina nad našim narodom od Drugog svetskog rata. Kako kaže, njihov je zadatak da ovu temu spase od zaborava, te da ovaj film bude svedočanstvo tragičnih sudbina. Tri godine su temeljno razvijali svoju ideju da snime ovaj film kako bi sve izgledalo verodostojno. To je zahtevalo da odrade i razgovore sa svedocima nemilih događaja, te da pažljivo obiđu mesta kuda je kolona prolazila i pronađu glumce. Sve to rezultovalo je da snimanje počne prošlog leta.

Film će nakon bioskopske distribucije biti prikazana na kablovskom kanalu Superstar, a planirana je i serija od 12 epizoda, ali sudbina te ideje nije poznata.

Nedavno je Srbiju potresla vest da je na planini Tara izgubio život čovek koji je bio scenski rekviziter u filmu „Oluja“. On je u jutarnjim časovima pao sa litice pod okolnostima koje još utvrđuju. 

Nesreća se nije dogodila tokom snimanja filma, već tokom slobodnog vremena scenskog rekvizitera, saopšteno je iz produkcije „Omega“. Ova vest je potresla i glumačku ekipu, pa su mnogi od njih izrazili tugu, očaj i saučešće porodici. 

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: Kinopolis/Kurir/FoNet/Mondo

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo