Film „Dovlatov“ sa Milanom Marićem u naslovnoj ulozi dostupan na Netflixu u ovim delovima sveta

Podeli:

Biografski film „Dovlatov“, sa Milanom Marićem u naslovnoj ulozi pisca Sergeja Dovlatova, od sada je dostupan na streaming servisu Netflix na području SAD, Kanada, Velike Britanije, Australije, Island i Švedske.

Ostvarenje je snimljeno 2018. godine u koprodukciji Rusije, Poljske i Srbije, dok je rediteljsku palicu u ruke uzeo Aleksej German. Odlične kritike film je dobio na filmskom festivalu u Berlinu, gde je dobio Nagradu nezavisnog žirija, te Milana Marića nije zaobišla nagrada „Evropska zvezda u usponu“ na istom festivalu.

dovlatov poster

Priča prati poslednjih šest dana koje je pisac proveo u Sovjetskom savezu, pre nego što će ga zauvek napustiti. Sergej Dovlatov se bori da sačuva svoj talenat i dostojanstvo dok gleda kako država uništava umetnike.

Piščev pogled na svet je dalji od granica tadašnjeg Sovjetskog Saveza, zbog čega službeni mediji odbijaju njegov rukopis i označavaju ga kao nepoželjnog. Kroz film se upoznajemo sa privatnim životom pisca – odnosom sa bivšom suprugom Elenom i ćerkom Katjom.

Film je u Srbiji dostupan na sajtu Cinesseum uz pretplatu.

Izvor: Kinopolis/Twitter

Foto: Vesna Lalić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo