Premijera predstave „NLO“ u pozorištu Atelje 212 u režiji Isidore Goncić

Podeli:

U utorak, 11. aprila na sceni „Petar Kralj“ Ateljea 212 u 20.30 časova održaće se premijera predstave „NLO“ po tekstu Ivana Viripajeva, u režiji Isidore Goncić.

Dramu jednog od najznačajnijeg i najizvođenijeg savremenog ruskog autora preveo je Novica Antić. U predstavi igraju Svetozar Cvetković, Lana Adžić, Luka Grbić, Dragana Đukić, Đorđe Stojković i Svetislav Goncić.

U predstavi, devet lica iz svih krajeva sveta u pseudo-dokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život. Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno. Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima. Ali pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama „NLO“ vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života. Šta je stvarnost, a šta iluzija?

NLO

Dramaturg predstave je Đorđe Kosić, scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Maria Marković Milojev, kompozitorka Irena Popović, a autor videa David Jovanović.

Ivan Viripajev je dramu „NLO“ napisao 2014. godine, a premijerno je izvedena 2015. godine u Varšavi, zatim, 2016. godine u Moskvi, u Teatru „Praktika“, u režiji samog pisca. Njegova drama „Pijani“, u režiji Borisa Liješevića, izvedena je u Pozorištu Atelje 212, 2016. godine i nagrađena je Sterijinom nagradom za najbolju predstavu.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo / Matija Tošović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo