„Bilo jednom u Srbiji“: Otkrivamo kada i gde gledamo novu seriju Petra Ristovskog

Podeli:

Nova uzbudljiva jesen polako se približava, a u novoj sezoni na RTS gledaćemo i seriju „Bilo jednom u Srbiji“.

Nakon što je proteklog proleća film „Bilo jednom u Srbiji“ bio u bioskopima, ove jeseni dolazi nam serija od 8 epizoda, koju ćemo gledati od 3. septembra, vikendom u 20:00.

O čemu se radi u seriji „Bilo jednom u Srbiji“?

Topla ljudska priča smeštana je u Leskovac, između dva svetska rata. Prijatelji Dine i Cone vraćaju se iz dalekog sveta u rodni grad, gde spletom neobičnih okolnosti od gubitka postaju pravi heroji.

U ovoj seriji igraju Sloboda Mićalović, Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Radovan Vujović, Teodora Ristovski, Zoran Cvijanović, Mira Banjac, Dragan Petrović Pele, Boža Marjanović, Andrija Stojković, Ivan Bekjarev (kome je ovo i ujedno poslednja uloga). 

Bilo jednom u Srbiji
Viktor Savić u seriji „Bilo jednom u Srbiji“

Seriju je režirao Petar Ristovski, a scenario je napisala glupa autora. Serija je prvobitno bila planirana da krene sa emitovanjem na proleće ove godine, prema rečima urednika, ali je film sa mnogim odlaganjem ipak pojavio dva meseca kasnije u bioskopima.

U filmu se nisu pojavila pojedini likovi koji će se, zbog većeg prostora, pojaviti u seriji. Takođe, videćemo proširenu priču u odnosu na film, tako da svako je gledao film treba da pogleda i seriju.

Zanimljivost vezana za ovaj projekat je da je ulogu Dine, kog tumači glumac Nemanja Oliver, u prvim snimanjem igrao Andrija Kuzmanović. Ubrzo je Oliverić doveden kao njegova zamena. 

Film je započet još krajem 2019. godine, ali ga je korona virus odložio pa su snimanja počela po stabilizaciji situacije i završetka vanrednog stanja. Kasnije je snimanje drugi put prekinuto zbog smrti Ivana Bekjareva, koji igra u projektu ulogu gradonačelnika Leskovca. 

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: RTS/Kinopolis

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo