Nova serija „Korak po korak“ od ponedeljka na ovom kanalu

Podeli:

Srpske fanove serije „Korak napred” (Un Paso Adelante) obradovaće vest da u ponedeljak na kanal B92 stiže domaći TV format inspirisan upravo ovim španskim hitom, a reč je o prvoj domaćoj plesačko-koreografskoj seriji „Korak po korak”.

Naime, mlada produkcijska kuća „Film plus Pictures“ pripremila je novu seriju, čija se radnja vrti oko plesnog para Luke i Marije, inače instruktora i vlasnika plesne škole „Korak po korak” u koju se upisuju novi polaznici koji će pomutiti već uspostavljene odnose među njihovim starim plesačima, ali i propitati smisao trenutnog stanja odnosa između glavnih protagonista. Glavni junaci zanjihaće kukovima uz latino ritmove i doneti na male ekrane mnoštvo emocija upravo svojim plesnim koracima.  

Ono što će gledaoce držati kroz četrdesetak epizoda, osim atraktivnih koreografija koje će nam dočarati upravo glavni glumci, što do sada nismo imali priliku da vidimo na malim ekranima u Srbiji, je, kako je otkrio direktor serije „Korak po korak“ Milan Pajić, to što ćemo kroz uzbudljive epizode ove svojevrsne plesne socijalne drame saznati da li igra može da pobedi životne izazove. Konkretnije, da li je veza između glavnih junaka – Luke i Marije dovoljno čvrsta da odoli problemima i da li su pehari i medalje, koje su njih dvoje tokom svoje plesne karijere osvojili, dobar motiv da prevaziđu sve prepreke pred kojima će se naći.

– Osnovna ideja projekta je da napravimo nešto čega kod nas na tržištu nema, a što se odavno snima u nekim stranim produkcijama. Bili smo hrabri da nešto ovako ponudimo gledaocima. Samo kao predložak posllužila nam je španska serija „Korak napred”, koja je bila neverovatno popularna u Srbiji. Mi smo u naš projekat utkali ljudsku priču i zaplet između plesnih i ljubavnih parova koji su u fokusu – otkriva za Dnevnik direktor serije „Korak po korak“ Milan Pajić i objašnjava da će serija obilovati raznolikim plesovima poput baćate, salse, paso dobla, tanga, rumbe i drugih latino ritmova. 

– Veoma je sve to vizuelno privlačno, ali i u tom plesu nekad zapravo ima mnogo više emocije nego u samoj reči, pa će to u našoj seriji biti jedna dobra kombinacija. Mi smo vrlo hrabro pristupili zadatku s obzirom na to da se danas rade forme koje su brze za snimanje, a ovo nije serija koja može tako da se snima, ako hoćemo da svaki kadar dobro izgleda.

24 druga
Korak po korak

Umeće u plesnim koracima pokazaće osam glumaca koji su i glavni protagonisti serije „Korak po korak”, a koji su morali da prođu i dobru pripremu sa koreografom, inače dugogodišnjim instruktorom plesa Danijelom Romanovićem, pre samog snimanja, koji ih i na samom setu vodi kroz ovaj neobičan zadatak. Tako će nam glavne likove serije „Korak po korak“ talentom za glumu, ali i igru, dočarati Arsenije Tubić, Helena Petrović, Žarko Stepanov, Mina Milićević, Janko Cekić, Katarina Dimitrijević, Željko Maksimović i Stefan Komatina.

Direktor serije „Korak po korak“ Milan Pajić nam napominje da je vrlo komplikovano organizovati snimanje jedne ovakve serije, ali da se trudio da u pretpripremi svi glumci imaju dovoljan broj koreografskih i čitajućih proba i dobrog koreografa, uz čitajuče probe pored plesnih.

– Koliko god je hiperprodukcija bitno mi je bilo da glumci uspostave međusobni odnos, kako plesni, tako i taj neki ljudski. Kolege često dobiju ulogu danas za sutra i odmah ih ubace u vatru, a ovde su ipak imali pripremu, jer treba da plešu, da razvijaju neke emocije. Ima mnogo ljubavi, strasti, pomešanih emocija, igre „na ivici noža i žileta”. Taj tango je strastvena igra, paso noble je borbena, a to sve glumci međusobno moraju da osete da bi i naši gledaoci posle to primetili na ekranima i da bismo uspeli da im prenesemo emociju – zaključuje Pajić.

Glavna muška uloga u seriji „Korak po korak“ poverena je mladom Arseniju Tubiću kojeg gledaoci dobro znaju kao Ritera iz „Igre sudbine”, a koji će se u novom TV formatu pokazati kao instruktor latino plesa, čija veza sa partnerkom Marijom vremenom postaje toksična, što će biti i okosnica same priče.

Korak po korak
Korak po korak; Arsenije Tubić

– Gledaocima će upravo biti najzanimljivije da prate taj njegov odnos sa dugogodišnjom devojkom. Videćemo kroz seriju kakav je njihov odnos među učenicima u školi plesa, a kakav u kući, zatim i kako će pokušati da spasu vezu, da li će ona potonuti ili ne i ko će njihovu energiju da podiže, a ko da je spušta – otkriva mladi glumac i dodaje da se njegov Marko bori i uvek ide napred.

– Bori se za njihovu vezu i ljubav, međutim, možda to radi na neki pogrešan ili manje vidljiv način, koji možda smeta njegovoj partnerki. Kako će se to promeniti videćete u seriji, da ne otkrivamo previše. – dodao je Arsenije.

Arsenije dalje objašnjava da je za njega, iako je završio baletsku školu i ima dosta plesnog iskustva na sceni, bio veliki izazov da zaigra u prvoj plesačko-koreografskoj seriji, imajući u vidu da je to potpuno drugačije od svega što se kod nas snima ne samo temom, već i načinom rada.

– Helena Petrović mi je partnerka i ona je stvarno fenomenalna, bila je državna prvakinja u latino plesovima pa mi je dosta pomogla. Da smo imali još vremena verovatno bismo se još bolje pripremili. Imam iskustvo sa snimanja serije „Igra sudbine”, ali ovo je mnogo zahtevnije i na možda nekom višem nivou, jer su kamere u pokretu zbog plesa, pa će i kadrovi biti veoma atraktivni. Stvarno je bio izazov i nadam se da sam se snašao – iskren je Arsenije Tubić.

– Ples je nešto zbog čega će serija sigurno da odskače od ostalih, a sve drugo je, donekle, poznato. To su uobičajene teme poput odnosa između mladih ljudi, njihove veze, ljubavi i posla. Ples je nadogradnja na sve ono što nam je već poznato, zato i mislim da će biti zanimljivije za gledanje. – zaključuje Tubić.

Seriju „Korak po korak“ će pratiti i autorska latino muzika, koju je radio Raul Pulido iz grupe „Salsa i punto”, ali i specifična i neuobičajena uvodna špica, koja bi, takođe, trebalo da se izdvoji od svega što gledamo. Scenario serije „Korak po korak“ pisali su Natalija Musić, Gavrilo Stojković i Jefimija Sekulović, uz Kostu Peševskog. Režiju potpisuje Stanislav Simić, dok su Marko Arsić i Boris Nestorović direktori fotografije.

Serija će se emitovati od ponedeljka do petka u 19:45 na televiziji B92.

Foto: Aleksandar Mitrović

Izvor: Dnevnik

Zapratite nas i na Instagramu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo