Prva klapa serije „Nobelovac“ u Muzeju Ive Andrića: Evo ko igra mladog Andrića

Podeli:

U četvrtak, 7. septembra počelo je snimanje nove igrane serije „Nobelovac“ u produkciji Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a.

Serija „Nobelovac“ od osam epizoda baviće se životom našeg nobelovca, Ive Andrića sa glavnim fokusom na trenutak kada je autor romana „Na Drini ćuprija“ dobio Nobelovu nagradu za književnost, 1961. godine, ali, kroz svojevrsnu unutrašnju dramu glavnog junaka, pokrivaće i dramatične godine književnog stvaranja tokom Drugog svetskog rata, kao i Andrićev život u posleratnom Beogradu.

Prva klapa pala je na lokaciji Andrićeve zadužbine, u Muzeju Ive Andrića, na Andrićevom vencu, a snimanje će trajati do decembra. Pored Beograda i okoline, snimaće se i u Herceg Novom, Sarajevu i Višegradu.

Kreatori serije su Tihomir Stanić, Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović. Scenario potpisuju Ivan Velisavljević i Jelena Mijović i saradnici na scenariju Aleksandar Novaković i Tihomir Stanić.

Reditelj serije „Nobelovac“ je Tihomir Stanić sa korediteljem Borišom Simovićem.

Glavne uloge poverene su Tihomiru Staniću koji će igrati Ivu Andrića, Selmi Alispahić kao Milici Babić, dok će mladog Andrića igrati Igor Jurinić.

Nobelovac

U seriji igraju Vladan Gajović, Bojan Žirović, Branka Šelić, Bojana Zečević, Petar Novaković, Svetozar Cvetković, Milivoje Obradović, Slobodan Beštić, Aleksandra Pleskonjić, Vahid Džanković, Nebojša Milovanović i mnogi drugi.

Direktor fotografije je Pablo Fero, snimatelj zvuka Vladimir Stošić, kostimografkinja Nevena Milovanović, maskerka Dubravka Bušatlija, scenografkinja Valentina Popržan, direktor filma Sreten Mijović, montažerka Snežana Ivanović.

Izvršni producent serije je Tihomir Stanić, supervizor produkcije Marija Bereta, a urednik serije Kristina Đuković.

Zapratite nas na Instagramu.

Foto: RTS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo