Otvorena nova sezona pozorišta „Teatrijum“ u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja

Podeli:

Treća sezona Pozorišta Teatrijum svečano je otvorena 2. jula premijernim izvođenjem predstave „Roditelji“ u produkciji Omladinskog pozorišta Dadov na sceni u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja. Usledila je i repriza odigrana juče, 3. jula, a već večeras ljubitelji pozorišta uživaće u premijeri predstave „Ljubaf“ Erola Kadića.

Za ovu nedelju zakazane su i predstave: „Luča Mikrokozma“ u izvođenju Petra Božovića i hora Prvog beogradskog pevačkog društva (6. jul), „Zlostavljanje“ Ive Andrića, u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina i „Simfonija Crnjanski“, autorsko delo Đorđa Markovića u produkciji Dadova i Fakulteta dramskih umetnosti.

Teatrijum

Glumac Milan Bobić, predstavnik pozorišta, ističe da posetioce tokom dva meseca očekuje preko 80 predstava, između ostalih, autorski projekat Teodore Gačić i Svetozara Babića „Trg ratnika“, „Halflajfe“ Nikola Kljajića, kao i premijera „Bele garde“ reditelja Filipa Gajića u izvođenju Dorćolskog narodnog pozorišta.

„Raznovrsan je repertoar i za svakog će biti ponešto i interesantno. Obogatili smo (‘Teatrijum’), svake sezne je sve bolji i bilji, ali ove je u piku. Ali da ne ureknem, tek smo počeli“, naveo je Bobić.

U okviru Dečijeg program „Teatrijuma“ su, između ostalih, predstave „Mali princ“, „Tri praseta“, „Eko zakletva“, koja osvešćuje decu o proble mu zagađenja prirode i „Put u središte igre“, koja govori o nastanku te igre, najavio je Bobić.

„Teatrijum“ su osnovali glumci Tihomir Stanić i Vladan Gajović kao prostor da mladi igraju svoje autorske projekte i da trupe rade, a Bobić je istakao da je tako prošle godine izvedena predstava „Usamljeni Balkan“, kao duo drama u kojoj igra sa Lukom Antonijevićem, u režiji Nikole Gačpara i adaptaciji Vanje Šević teksta „Usamljeni zapad“ Martina Mekdone.

„‘Teatrijum’ je divna stvar i svima kojima se pružila prilika su je iskoristili“, naglasio je Bobić.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo/Nina Stojanović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo