Teatrijum: Više nemate izgovor – vikendom besplatne predstave za decu

Podeli:

„Teatrijum“ je jedino pozorište u Beogradu, pored BDP Arene, koje radi tokom leta i to na otvorenom. 

Teatrijum

Glumac Tihomir Stanić osnovao je „Teatrijum“ koji tokom leta igra po osamdeset predstava, dok se tokom vikenda igraju potpuno besplatne predstave za decu.

– Nekad davno sam učestvovao tamo u predstavama koje je organizovao Predrag Zec. Svi beogradski glumci su prošli kroz to pozorište, pozorište ima svoju tradiciju. Uglavnom, pojavila se jedna slika na fejsu i Vladan Gajović i ja smo došli na ideju da napravimo tamo pozorište opet. Uz pomoć Danila Potparića došli smo tad do rektorke, njima se dopala ideja i dobili smo ugovor na 5 godina. Prošlu sezonu smo prošli na vrat, na nos, ali bili smo ponosni na naše predstave. Ove godine imamo 80 predstava, 50 som već odigrali, dve smo morali da otkažemo zbog kiše. Vikendom imamo dečije predstave, jedna fondacija nam je omogućila da vikendom budu besplatne predstave za decu. Čak i ako otkazujemo predstavu zbog kiše, to radimo u poslednji momenat. Sačekamo uvek da vidimo da li će kiša prestati – rekao je glumac.

Na programu predstojećeg vikenda su predstave „Maštošumske pitalice“, u subotu 13. avgusta sa početkom 11:00 i „Mali princ“, u nedelju 14. avgusta takođe u istom terminu.

Maštošumske pitalice

Vila Ružana i Vila Kata su sestre bliznakinje, ali potpuno različite, jedna je dobra, a druga nevaljala. Dok se Kata sprema za proslavu rođendana i dobijanje najveće vilinske moći, Ružana radi neke svoje, po običaju ružne stvari. Pojavljuje se patuljak Džin Džoni, koji treba da im da njihova nova vilinska imena i najveću moć. Ali, tu se stvari zakomplikuju – saznajemo da ako Ružana ne postane dobra, postaće jedna od najozloglašenijih veštica vilinskog sveta. U rešavanju ovog problema pomoć će pružiti niko drugi nego Vilinska enciklopedija. Vilinska enciklopedija šalje naše aktere daleko, daleko, preko sedam gora i preko sedam mora, po lek za Ružanu, ali oni ne pronalaze lek, već još jednu knjigu koja krije rešenje. Rešenje Ružaninog problema se krije u znanju u zagonetki koju deca i naši vilenjaci moraju rešiti kako bi pomogli Ružani, jer kako stara pesma kaže.

Teatrijum
Maštošumske pitalice, igraju Jovana Mladenović, Nikola Ugrinović i Monika Romić

Mali princ

Predstava Mali princ namenjena za male i velike… U formi bajke, otkriva nam utopijski svet kroz priču o dečaku dospelom sa udaljene i sićušne planete i njegovom traganju za odanošću i ljubavi. Priča o stvarnom svetu, o čoveku, njegovim zabludama i grehovima, o nevinosti u otkrivanju najdubljih i najdragocenijih vrednosti postojanja, koja svojom sugestivnošću i poetskom toplinom decenijama osvaja generacije mladih i odraslih.

mali princ 1
Mali princ

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Moni Cart/Teatrijum

Izvor: Kinopolis/Kurir

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo