Nagrada za seriju „Sablja“ u Kanu: Evo koju nagradu su dobili!

Podeli:

Serija „Sablja“ u produkciji RTS i This and that osvojila je nagradu na festivalu Canneseries gde je prikazana u selekciji od osam serija iz celog sveta.

U pitanju je nagrada za najbolju glumačku interpretaciju celog ansambla. Uskoro opširnije…

Kroz osam epizoda, serija Sablja istražuje događaje iz naše recentne prošlosti – ubistvo premijera Zorana Đinđića i ulogu Zemunskog klana i JSO u ovom atentatu.

Istovremeno, serija prati likove premijera, političara, kriminalaca, pripadnika paravojnih jedinica ali i fiktivne likove – mladu i ambicioznu televizijsku novinarku Danicu Mandić, policijskog inspektora Borisa Rakića angažovanog u istrazi i sitnog kriminalca unutar zemunskog klana Uroša Ristića, čija uloga u ovoj priči postaje sve složenija.

Paralelno sa pripremama, izvršenjem atentata i bekstvom „zemunaca“, Danica i Boris, svako na svoj način, pokušavaju da dođu do odgovora na ključno pitanje: ko zaista stoji iza atentata na premijera?Kada je o likovima i predstavljenim događajima reč, autori ističu da je u pitanju „dramska interpretacija stvarnih događaja – plod mašte i kreativne slobode autora. Glavni likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, umetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu“.

Ipak, kako se radi o nama bliskoj istoriji, mnogi od junaka serije zasnovani su na stvarnim ličnostima. Svakako će biti zanimljivo pogledati kako su se poznati glumci snašli u ulogama ličnosti koje su godinama punile novinske stupce u rubrikama od politike do crne hronike.

Sablja

Serija se očekuje do kraja godine na programu RTS

Foto: This and that

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo