Stiže istorijska drama sa Lukom Grbićem na Superstar: Evo o čemu se radi i kada je gledamo

Podeli:

Nakon uspešnica “Južni vetar” i “Tajne vinove loze” Luku Grbića gledaćemo u novoj seriji i filmu “Što se bore misli moje”. U seriji tumači veliku ulogu, ali je i deo impozantne glumačke postave.

Serija od pet epizoda obuhvata poslednje dane života kneza Mihaila Obrenovića, uz flešbekove kojima se objašnjavaju neki raniji događaji. Radnja počinje u trenutku kad je on konačno odlučio da se, bez obzira na reakciju crkve i značajnih ljudi Srbije i velikih sila, oženi svojom rođakom Katarinom Konstantinović. 

Usput, njen bivši udvarač, pukovnik Milivoje Blaznavac (Mihajlov polubrat, vanbračni sin knjaza Miloša), sada ministar vojni, dobija poruke od stranih sila koje su zainteresovane da Mihailo nestane sa političke scene.

Naime, knez planira savez sa balkanskim narodima, kako bi proterali Turke sa Balkana, s tim da bi na čelu tog saveza bio on, samim tim i Srbija. To, osim Turcima, ne odgovara ni Austriji, pa njihov diplomata Benjamin Kalaj na sve načine pokušava da osujeti Mihailov plan.

Radnja prati poslednje dane kneza Mihaila, zaljubljenog čoveka, koji se bori sa osećajem dužnosti prema svom narodu; dok se protiv njega kuje kobna zavera, kao lajt motiv priče slušamo stihove njegove setne ljubavne pesme Što se bore misli moje, koja, iako napisana godinama ranije, verno odslikava njegovo trenutno duševno stanje.

Serija baca novo svetlo na život kneza Mihaila, ujedno se baveći atentatom na njega i uticajem stranih sila na njegovu vladavinu.

Pored Luke Grbića u seriji ćemo gledati Dragana Mićanovića, Zorana Cvijanovića, Natašu Ninković, Nebojšu Dugalića, Miloša Timotijevića, Maju Čampar, Olgu Odanović, Stojšu Oljačića, Janu Ivanović, Aleksandra Srećković Kuburu i Tamaru Krcunović. 

Snimanja su nastavljena krajem marta, što znači da već možemo da očekujemo seriju u narednoj televizijskoj sezoni od jeseni.

Izvor: Kinopolis

Foto: Jadranka Ilić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo