Stiže bosanskohercegovačka krimi serija “Kotlina” u režiji Danisa Tanovića

Podeli:

Nakon što je krajem prošle godine počelo snimanje prve od sedam serija u okviru projekta BH Content Lab (BH Telecom), petodelna kriminalistička serija “Kotlina” pred domaću publiku u BiH stiže već ovog septembra.

Krimi priča prati usamljenog policijskog inspektora koji, nakon što je telo otkriveno u sarajevskom Zemaljskom muzeju, zaranja u današnje Sarajevo kako bi pronašao nestali sefardski tekst iz 14. veka i da dokaže sebi da grad koji je nekada voleo i koji nikada nije smogao snage da napusti i dalje postoji.

“Kotlina” je kriminalistička mini serija od pet epizoda koja, koristeći istragu ubistva u Zemaljskom muzeju, uspeva da dočara savremeno Sarajevo u kojem je okrutni sistem vrednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.

U seriji igraju Feđa Štukan, Ida Keškić, Boris Ler, Vule Marković i drugi.

Ova kriminalistička drama, čiji su kreatori Danis Tanović (reditelj serije) i Amra Bakšić – Čamo, jedan je od scenarija koji je odabran putem javnog poziva za prijavu scenarija igranih serija i čije se snimanje realizuje putem platforme BH Content Lab, kompanije BH Telecom.

Osim serije “Kotlina”, putem BH Content Lab platforme će se realizovati i snimanje serije “Na rubu pameti”, autora i scenariste Adnana Kapetanovića, a u režiji Elmira Jukića, serije “Znam kako dišeš”, scenaristikinje i rediteljike Jasmile Žbanič, serije “Komar” reditelja Gorana Kapetanovića, serija “Princ iz Eleja” i “Tender” reditelja Srđana Vuletića te serije “Kad sam bio hodža” za koju scenario i režiju potpisuje Ademir Kenović.

Serija će se ekskluzivno i premijerno emitovati na servisu MY TV na Mojoj TV.

Izvor: Kinopolis/klix.ba

Foto: D.S./Klix.ba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo