BELEF 2023 : Mladi pesnici i Radmila Petrović otvaraju festival u Botaničkoj bašti

Podeli:

U Botaničkoj bašti u Beogradu sutra uveče pesničkim performansom „Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice“, otvara se 31. Belef festival.

Pesnikinja Radmila Petrović i 10 mladih pesnika i pesnikinja predstaviće svoju poeziju na nov i jedinstven način. Na lokacijama koje nose određenu simboliku i značaj za naš grad i kulturu, izvodiće svoje pesme, povezujući pri tom umetnost, prirodu i Beograd. Performans provodi Hartefakt. Umetnički tim koji stoji iza projekta u Srbiji su: pesnikinja Radmila Petrović, glumica Vanja Ejdus, kompozitor Draško Adžić i pozorišni reditelj Andrej Nosov. Članovi i članice umetničkog tima su putem javnog poziva izabrali 10 mladih pesnika i pesnikinja: Aleksu Krstića, Anđelu Đokić, Danila Brakočevića, Jelenu Marinkov, Mariju Dragnić, Mašu Seničić, Milicu Milosavljević, Stefana Mitić, Tihanu Smiljanić, Valentinu Baktijarević, i zajedno s njima pripremili ovaj performans.

Belef

Do 7. jula biće izvedeno čak sedam pozorišnih premijera. Dečji programi, Mladi Belef i svi prateći programi su besplatni, a ulaznice za glavni program i sve informacije možete pronaći na Belef.rs. Programi će se odvijati i na scenama Ateljea 212, Narodnog pozorišta u Beogradu, Teatra Vuk, Bitef teatra, kao i u prostorima naših ustanova kulture.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Dragana Udovičić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo