Magnifico i Konstrakta dali muzički pečat novom filmu Dragana Bjelogrlića

Podeli:

Specijalno za novi film Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ kreativnu muzičku sinergiju ujedinili su Konstrakta i Magnifico koji zajednički potpisuju pesmu „Put“. Ova numera posebno je rađena za potrebe filma, i publika će premijerno moći da je čuje na festivalima u Lokarnu i Sarajevu, gde je ovaj film uvršten u okviru glavnih programa festivala.

„To je bila Bjelina ideja, da spoji Manjifika i mene za završnu pesmu na filmu. Zahvalna sam mu na toj prilici da radim sa Manjifikom. Pesma izlazi iz pop forme i podređena je filmu, ali ima neku svoju samostalnost. Inače ne slušam pesme koje pevam, ali ova mi je na listi“, izjavila je Konstrakta.

Muzička numera „Put“ na pravi način je inspirisana istinitom pričom o akcidentu u Vinči 1958. godine i ljudskim sudbinama koje su dočarane u ovoj filmskoj priči rađenoj po bestseleru Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“.

Konstrakta
Konstrakta dala muzički pečat filmu „Čuvari formule“

U naslovnim ulogama gledaćemo Radivoja Rašu Bukvića, kao i proslavljene francuske glumce Aleksisa Manentija, Oliviea Bartelemija i Ane Sara. Direktora instituta Vinča Pavla Savića igraće Predrag Miki Manojlović, a šefa državne bezbednosti SFRJ Leku Rankovića – Dragan Bjelogrlić. Uloge mladih jugoslovenskih naučnika reditelj je dodelio Jovanu Jovanoviću, Alisi Radaković i Ognjenu Mićoviću.

Ovu jedinstvenu priču kao scenaristi potpisuju Vuk Ršumović uz Ognjena Sviličića i Dragana Bjelogrlića kao koscenariste. Autorski tim predvođen Bjelogrlićem kao rediteljem, čine direktor fotografije Ivan Kostić, montažerka Milena Predić, scenografkinje Jelena Sopić i Jovana Cvetković, kostimografkinja Marina Vukasović Medenica, kompozitor Aleksandar Ranđelović, dok izvršnu produkciju potpisuje Goran Bjelogrlić.

Iza ovog originalnog projekta stoje produkcijske kuće CobraFilm i United Media, uz podršku Euroimages, Creative Europe Media, Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i Filmskih centara Srbije, Crne Gore, Slovenije i Severne Makedonije, a bioskopska distribucija je poverena kompaniji Art Vista.

Film „Čuvari formule“ će imati svetsku premijeru na jednom od najvećih evropskih filmskih festivala u Lokarnu 4. avgusta, a nakon toga će biti prikazan 15. avgusta u okviru glavnog programa 29. Sarajevo Film Festivala.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Aleksandar Letić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo