Mladi umetnici nagrađeni na 16. OFF u Sarajevu

Podeli:

Na ovogodišnjem 16. OFF u Sarajevu nagrađeni su mladi umetnici iz čitavog sveta, ali i regiona.

Za najboljeg mladog glumca na OFF nagrađen je Lazar Dragojević za ulogu u seriji „Znam kako dišeš“. Ovaj mladić je studirao glumu u Sarajevu, a inače je iz Crne Gore. Zbog toga za njega ova nagrada ima sigurno veliki značaj.

o 1888489 1024

Specijalna gošća na festivala je španska glumica Mirela Balić poreklom sa našeg podneblja koja je vezana za sam grad Sarajevo. Mladu umetnicu imamo prilike da gledamo u serije „Elite“ koja je uspela da zaludi i opčini ceo svet. Poslednja sezona, osma, na Netfliksu će biti dostupna od petka, 26. jula. Ona je dobitnica nagrade za najbolju glumicu u televizijskoj seriji baš za tu ulogu.

ezgif 1 7e5bc51024

Omladinski film festival nagradio je i glumca Zakarija Šadrina za najboljeg filmskog glumca, uloga u filmu „Forever-Forever“ koji se i prikazuje na festivalu. Možete ga gledati u seriji „Little America“ na platformi Apple TV Plus.

MV5BODI1ZGMzODgtNzIyZC00ZjE1LWE4YmMtOGFiYTg2YTg5OWUyXkEyXkFqcGdeQXVyMTA0OTE1OTMx. V1

Denis Murić odneće, poslednjeg dana festivala, svojoj kući nagradu za najboljeg glumca koji se pojavio u protekloj godini. Ovo će biti samo jedna u nizu nagrada za mladog umetnika, koji je već ovenčan najvećim nagradama na festivalima u našem regionu.

OFF

kojustival se ove godine održava šesnaesti put od 19. do 26. jula. Nakon njega će festivalska groznica ponovo zapljusnuti glavni grad Bosne i Hercegovine budući da sredinom avgusta počinje jubilarni 30. Sarajevo film festival.

Foto: Klix/Tanjug/John Pavlish/Anastasiia Nalyvaiko/Mario Ilić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo