Otkrivamo kada nagrađivani hrvatski film „Sigurno mjesto“ stiže na HBO Max

Podeli:

Najbolji film prošlogodišnjeg Sarajevo film festivala „Sigurno mjesto“ uskoro će biti dostupan publici za gladanje potpuno legalno na HBO Max platformi.

Reč je o porodičnoj drami koju je na osnovu ličnog iskustva i doživljaja režirao hrvatski reditelj Juraj Lerotić koji ujedno tumači i glavnu ulogu.

Radnja filma fokusira se na spas voljene osobe koja je pokušala da izvrši samoubistvo. Reditelj sebe stavlja u poziciju glavnog aktera u tročlanoj porodici koja nakon nemilog događaja počinje da gubi sve konce, ili su oni možda već odavno izgubljeni?

Ova potresna drama sadrži niz veoma upečatljivih dijaloga, sporih ali suštinski odlično prikazanih scena a ujedno obrađuje i jednu društveno odgovornu i veoma rasprostranjenu temu. Reditelj je na zaista emotivan način uspeo da prenese Film će premijerno na HBO Max platformi biti prikazan 2.juna, prenosi HBO Max Adria.

Sigurno mjesto

Film „Sigurno mjesto“, premijerno je prikazanom na 75. izdanju Locarno Film Festivala u programu Concorso Cineasti del presente, gde je osvojio nagradu za najbolju režiju i najbolji debitantski igrani film festivala. Film je osvojio i dva Srca Sarajeva – za najbolji film u kategoriji igranog filma i za najbolju mušku ulogu, za koju je nagrađen Juraj Lerotić, kao i posebno priznanje žirija na 20. Zagreb Film Festivalu.

U glavnim ulogama su Snježana Sinovčić, koju smo imali prilike da gledamo u filmu „Leto kada sam naučila da letim“ te Goran Marković, Juraj Lerotić, Damir Klemenić i Biljana Torić.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo