„Ubice mog oca“: Kako je nastajao lik Marjanovića za čiju sudbinu svi strahuju?

Podeli:

Serija „Ubice mog oca“ dobija svoju sedmu sezonu, dok publika može da se priseti i proteklih sezona u video klubu.

U novoj sezoni saznaćemo sudbinu Marjanovića, kog od prve epizode tumači proslavljani glumac Tihomir Stanić. On je u više navrata pričao o svojoj ulozi za medije.

„Jako dobar osećaj! Prvog dana, kada sam seo u šminkernicu gde su me sređivali za ulogu Marjanovića, preslišavao sam u sebi tekst za scenu koju je trebalo da odigram i kada sam podigao glavu, odjednom sam u ogledalu prepoznao inspektora Marjanovića. To mi se nikada ranije nije desilo“, govorio je Stanić.

Međutim, kreatori serije videli su ulozi zaštitnika inspektora Aleksandra drugog glumca. U pitanju je Žarko Laušević, koji nas je prerano napustio prošle godine. Sve se preokrenulo u Stanićevu korist, kada se za njega založio producent prve sezone Uglješa Jokić koji je želeo da baš on igra tu ulogu jer se oduševio njegovim pozorišnim ulogama.

Ubice mog oca

„Osećam neku vrstu duga prema Uglješi Jokiću. Da nije bilo njega, ne bih možda nikad ni igrao inspektora Marjanovića u seriji „Ubice mog oca“. Novu ulogu sam prihvatio a da nisam čitao scenario, a ni pitao šta igram“, kazao je Stanić.

Njih dvojica nastavili su saradnju u narednim godinama, a posebno se ističe saradnja na filmu i mini seriji „Zlatni dečko“ gde Stanić igra fudbalskog menadžera Omera koji po svaku cenu želi da pod svoj barjak uzme mladog fudbalera Denisa Markovića (tumači ga Denis Murić).

Žarko Laušević kasnije je odigrao maestralnu rolu „penzionisanog“ operativca službe Ilije u seriji „Državni službenik“, gde je glumio tasta Milanu Mariću koji je kasnije igrao u seriji „Pad“ po motivima njegove prve autobiografske knjige.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Izdvajamo