„Ko živ ko mrtav“: Rade Ćosić nije trebalo da režira film, a evo kako je pisan scenario

Podeli:

Rade Ćosić nije trebalo da režira film „Ko živ ko mrtav„, a evo kako je pisan scenario.

Glumac Rade Ćosić otkrio je kako su tekle pripreme na projektu „Ko živ ko mrtav“.

Ćosić objašnjava da je prvobitno scenario napisan kao scenario za igranu seriju od deset epizoda, da bi se potom uz pomoć scenariste Marka Backovića ceo projekat dobio formu filma, tako što su njih dvojica uzeli delove iz tog scenarija i pretočile je u priču koja je prikladna za film.

Reditelj ovog ostvarenja navodi da su mu inspiracije za pisanje bili filmovi „Smrtonosno oružje“, koji mu se privatno jako dopada, zatim „Bad Boys“ i mnogi drugi. On je hteo u tom stilu, inspirisan tim filmovima, da napravi komediju akcije.

Rade Ćosić nije trebalo da režira film

Otkrio je još jedan zanimljiv detalj, a to je da on nije planirao da režira ovaj film, te mu je njegov rediteljski prvenac zapravo došao spletom različitih okolnosti. Naime, Rade je hteo da na ovom filmu angažuje mladu rediteljku Suzanu Purković.

Rade Ćosić
Dragana Mićalović u filmu „Ko živ ko mrtav“

Međutim, Suzana nije mogla da radi na ovom projektu, pretpostavljate, jer se aktivno snima sitkom „Aviondžije“, a rediteljku potom očekuje režija filma i serije „Kafana na Balkanu“ o životu i karijeri Ace Lukasa.

Takođe navodi da je njegov prvi susret sa režijom bio kada je jedna rediteljka napustila režiranje predstave u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, pa je on uskoci u predstavu i završio režiju. 

Film će premijeru imati u decembru, kada će se i naći u bioskopima. Film će se potom naći na platformi Apollon.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: ATA images/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo