„Komedija na tri sprata“: Uloga Nenada prvo je pripala ovom mladom glumcu!

Podeli:

Često se u medijima mogu pronaći priče o tome kako je neka uloga prvobitno bila namenjena nekom glumcu ili glumica ali ju je na kraju odigrao neki njihov kolega ili koleginica. To je bio slučaj i sa jednom ulogom u „Komediji na tri sprata“, debitantskom filmu rediteljke Sandre Mitrović koja je oko ovog projekta okupila sjajan ansambl glumaca.

Ulogu Nenada, osamnaestodišnjaka koji se sa roditeljima vraća iz Amerike u potrazi za srećom dok istovremeno pokušava da se upiše na prestižni fakultet, odigrao je u filmu glumac Pavle Mensur. 

3155369 ataimages press tri sprata komedije 25082022 0011 ff 1

Međutim, malo je poznato da je ovaj njegov takođe poznati kolega dobio tu ulogu pre njega.

Reč je o mladom glumcu Luki Grbiću, kome je na kastingu pripala uloga Nenada. Pavle je od strane producenta Ivana Grbina bio pozvan na kasting tri puta, ali se nijednom nije pojavio. 

Uloga je ipak pronašla put do glumca nakon što je njegov kolega vratio ulogu jer je imao obaveza u pozorištu. Zbog toga je Mensur ponovo pozvan na kasting po četvrti put, kada mu je i sam producent Ivan Grbin rekao da je suđeno da on na isti dođe. 

Mladi glumac je tako dobio svoju prvu ulogu u komediji i na filmu, budući da je hronološki ovaj film prvi izašao u bioskope. Kasnije su usledili i filmovi „Usekovanje“ i trenutno aktuelni „Indigo kristal“. Gledaćemo ga i u filmu „Žal“ Koste Đorđevića, a očekuje ga i snimanje još jednog filma na leto. Od jeseni, kako je sam najavio, postoji mogućnost da gledamo i u pozorištu. 

Luka Grbic

Takođe je poznato da se na kastingu za ulogu Nenada Maraša u filmu „Južni vetar“ na kastingu pojavio glumac Đorđe Mišina, kog danas gledamo u serijama „Azbuka našeg života“ i „U klinču“. Uloga je tada ipak pripala šesnaestogodišnjem Luki. Danas je on stalni član ansambla pozorišta Atelje 212, dok mesečno u proseko igra predstave petnaest puta u nekoliko beogradskih pozorišta. Njegova poslednja pozorišna premijera bila je predstava „Idiotu“ BDP-a u kojoj tumači naslovnu ulogu kneza Miškina. Očekuje ga premijera predstave „NLO“ njegovog pozorišta Ateljea 212 u aprilu. Grbić je do novembra prošle godine bio stipendista fondacije „Marko Živić“ Beogradskog dramskog pozorišta. Iako se pričalo da mu se bliži stalni angažman, glumac je ipak odlučio da njegov „pozorišni dom“ bude drugo pozorište iako u istom igra u nekoliko predstava.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo/ATA images/Antonio Ahel

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo