Za njega nema predaha: Nakon filma “Indigo kristal” Luka Mihailović priprema još jedan projekat!

Podeli:

Reditelj filma “Indigo kristal” koji u bioskope stiže krajem ove godine ili početkom sledeće godine, govori o svom debiju ali i planovima za budućnost.

Kako Luka kaže, glumcu i producentu Miodragu Radonjić prvobitno je ponuđena samo noseća, glavna uloga u njegovom debitantskom filmu. Međutim, sreća je bila naklonjena Mihailoviću da popularni glumac želi da se produkcijski uključi u celu priču.

Inspiracije za film bila je rediteljev povratak u rodni grad Šabac, koji je ujedno mesto zbivanja u njegovom diplomskom filmu koji je polako prerasta u novi potencijalni bioskopski hit.

– Imate osećaj stranca u sopstvenom gradu, gde osećate da se sve promenilo, a zapravo se ništa nije promenilo. Možda ste se vi promenili. To je početak priče. A jako je glupo staviti da se student vraća, pa mu je jako teško, nego napraviti dramaturšku strukturu da je povratnik iz zatvora, pa priča ima težinu. – rekao je Luka, koji je film počeo da piše još krajem druge godine fakulteta, povratkom u rodni kraj prvi put posle upisa na fakultet.

Mladi reditelj je otkrio i kako je tekla saradnja sa Miodragom, kojem je namenio glavnu ulogu.

– Došli smo do tog nivoa da smo obojica bili zadovoljni scenarijem. On preuzima ulogu producenta i sve je bilo tako organski, imalo je svoj prirodan tok. – dodaje Mihailović i kaže da se radnja filma može dešavati bilo gde, ne samo u Šapcu.

Pored egzistencijalne, melodramske socijalne drame “Indigo kristal” koja već privlači veliku pažnju publike iako se nije našla na bioskopskom repertoaru, mladi reditelj otkriva da trenutno sa Reljom Despotovićem, iz trep grupe “Crni Cerak”, radi na jednom novom scenariju.

Izvor: Kinopolis/Tanjug

Foto: Tanjug

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo