Svetska premijera filma „Pored tebe“ Stevana Filipovića na 70. Pula film festivalu

Podeli:

Dugoočekivani film „Pored tebe“ koji je najavljivan od strane reditelja Stevana Filipovića da će prošle jeseni stići u bioskope, imaće svoju svetsku premijeru na jubilarnom 70. Pula film festivalu.

Profesor na katedri za montažu Fakulteta dramskih umetnosti vraća se na ovaj festival osam godina kasnije, jer je na 62. izdanju ovog eminentnog filmskog festivala u Hrvatskoj, regionu i šire premijerno prikazan i prvi deo trilogije „Pored mene“ koji je izašao 2015. godine, a nakon toga se emitovao i u udarnom terminu na RTS. Među mlađom generacijom je ovaj film tada probudio interesovanje, a nekima je bila „sporna“ scena poljupca glumca Slavena Došla sa kolegom Nikolom Glišićem, ali svakako je film dobro prihvaćen.

O čemu se radi u filmu „Pored tebe“?

Ksenija radi u bezveznom lokalnom tabloidu te uz pomoć tajnog izvora objavljuje sočne priče o lokalnim poznatim osobama. Međutim, čim joj njen izvor otkrije da je osoba iz njene prošlosti, a istog tog dana biva ubijen, u njenom životu i karijeri dolazi do neočekivanog preokreta. Tabloid u kojem radi postaje sve više politički orijentisan, teraju je da piše pozitivne članke o vladi, pandemija uzrokovana koronavirusom uzrokuje haos svuda oko nje, a jedina osoba u njenom životu, koja joj je bila stena i porodica– njena baka Vera, Engleskinja, pozitivna je na virus. Ksenija mora odabrati između sve izraženije političke istrage i veza koje su joj potrebne da spasi bakin život.

U filmu igraju  Mina Nikolić, Miriam Margolyes, Branislav Trifunović, Darko Ivić, Goran Jevtić, Nikola Rakočević, Milica Majkić i drugi.

Pored tebe
Poster za film „Pored tebe“

Direktor fotografije filma „Pored tebe“ je Matej Milenković, scenario potpisuje sam reditelj Stevan Filipović, kao i montažu zajedno sa Snežanom Ivanović. Muziku su radili Nemanja Rančić i Aleksandar Ranđelović dok je producent Branislav Jević.

Premijera će se održati u Kinu Valli, u utorak 18. jula sa početkom od 20:00. Beogradska premijera se očekuje u oktobru, prema rečima reditelja.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Hypnopolis/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo