Treća sezona serije „Močvara“ donosi promene koje niko nije očekivao

Podeli:

Prošle jeseni snimana je teče sezona serije „Močvara“, a do kraja godine stiže na male ekrane. Nakon nekoliko meseci pod zavetom ćutanja, konačno vam donosimo neke konkretne informacije o novoj sezoni.

Iako do sada ceo spisak novih glumačkih pojačanja u novoj sezoni nije pred nama, sa sigurnošću možemo da kažemo da ćemo u seriji gledati glumca Peđu Marjanovića, koji je privukao pažnju javnosti u seriji „Deca zla“ koju možete gledati na platformi HBO Max a igra i u nadolazećoj seriji „Sablja“ koja je dobila nagradu u Kanu (o kojoj nagradi se tačno radi saznajte klikom ovde), ali i glumice Jelisavetu Teodosić (najpoznatija kao Roksa iz „Vojne akademija“ dok trenutno igra u hit predstavi „Laž“) i Danijelu Vranješ, koja će se po našim nezvaničnim saznanjima naći u manjoj epizodnoj ulozi. Ona je proteklih godinu dana snimala telenovelu „Zakopane tajne“ od čijih novih snimljenih epizoda nema ni traga ni glasa u poslednjih šest meseci

Svakako najzanimljiviji deo je novi zaplet koji će zaintrigirati publiku i prikovati ih uz male ekrane. Ovoga puta, kako je već ranije najavljeno, vraćamo se u Beograd nakon kratkog izleta u Sentu.

Nikola Krsmanović živi van Beograda u nedovršenoj kući. Noću vozi taksi i ne pije već godinu dana. Nikolina žena, Maja, udala se za uglednog čoveka, sa Nikolinom ćerkom živi u lepoj kući u širem centru grada.

Močvara
Močvara se priblažava kraju

Nikola je napustio posao u policiji, sada radi kao vozač i zaštitnik elitnih prostitutki. Tokom jednog incidenta Nikola pretuče bankara koji je napao jednu od njegovih štićenica, a nakon što je bankar pronađen mrtav Nikola postaje glavni osumnjičeni.

Slučaj postaje veoma ličan za bivšeg inspektora Nikolu Krsmanovića, posebno što na slučaju rade njegove bivše kolege (tumače ih Stefan Trifunović i Dejan Dedić).

Prateći policijske tragove, način funkcionisanja elitne prostitucije te krupnog kriminala Nikola postepeno shvata da rešenje misterije leži u davnoj prošlosti.

Ova sezona za razliku od prethodne dve ima manje epizoda, te poslednji deo ove trilogije činiće osam epizoda. Režiju kao i do sada potpisuje Oleg Novković, dok je majstorsko pero ponovo u ruke uzela scenaristkinja, dramska spisateljica i pesnikinja Milena Marković. Posebna estetika, ali i beskopromisan i sirov scenario nešto je što izdvaja ovu seriju u moru serija iz ovog žanra poslednjih godina kod nas.

Nova sezona će se najverovatnije naći na malim ekranima od jeseni, ali se njen izlazak očekuje do kraja ove godine. Serija nastaje u produkciji Telekom Srbija i Firefly productions.

Foto: Firefly productions

Zapratite nas na Instagramu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo