Otkrivamo kada počinje emitovanje serije „Pad“ sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi

Podeli:

Serija „Pad“, kako je ranije i planirano, stiže u narednoj godini. Međutim, sada je vreme da da vam otkrijemo i tačan datum.

Serija „Pad“ stiže na male ekrane

Seriju u kojoj glavnu ulogu tumači glumac Milan Marić, emitovaće se od 21. januara, vikendom u 21:00 na kablovskom kanalu Superstar. Prve epizode serije prikazane su ove godinu pretpremijerno na Sarajevo film festivalu.

Pad

Gluma je tek malo manje od života.

„Šta je gluma…to je mnogo više od posla, a samo malo manje od života” – rečenica je koju najbolji jugoslovenski glumac Ivan Maslać više puta ponavlja tokom osam epizoda serije, rađene po motivima knjige Žarka Lauševića “Godina prođe, dan nikad”, a čiji je prvi trejler objavljen danas.

Pod rediteljskom palicom Bojana Vuletića, a sa Milanom Marićem u glavnoj ulozi, svake subote i nedelje na kanalu Superstar, očekuje nas prikaz jednog tragičnog dogadjaja iz ‘90ih godina, koji nedvosmisleno ukazuje na moralni, duhovni i konačno fizički pad cele jedne zemlje.

PAD5

Raspad bivše Jugoslavije i rat, sankcije i siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u celom društvu, obeležili su devedesete godine prošlog veka, a ujedno daju i vremenski okvir radnje serije. Ova nedvosmisleno i po svemu drugačija serija, samo kao polaznu tačku uzima tragičan događaj koji se odigrao u Podgorici 1993, a zapravo nas vodi kroz puteve duše jednog umetnika, koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici.

PAD13
Milan Marić

Pored Milana Marića gledaćemo i Borisa Isakovića, Mimu Karadžića, Milicu Janevski, Anđelu Jovanović, Ljubomira Bandovića, Dubravku Drakić, Dragana Marinkovića Macu, Krešimira Mikića, Izudin Bajrović, Slavka Sobina, Kemala Rizvanovića, dok autorsku ekipu čine reditelj i scenarista Bojan Vuletić i scenarista Petar Mihajlović, direktor fotografije Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić i kostimograf Dragica Laušević.

Produkcijska kuća Firefly i Telekom Srbija stoje iza ovog originalnog TV formata.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Firefly productions/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo