Senke nad Balkanom 3: Evo kada počinje snimanje i ko su glumačka pojačanja!

Podeli:

„Senke nad Balkanom 3“ zasigurno su najisčekivaniji projekat poslednjih godina, a sada konačno znamo nešto više od datuma početka snimanja.

Dugo očekivani i najavljivani treći ciklus popularne serije “Senke nad Balkanom” počinje da se snima krajem leta. Dragan Bjelogrlić, sa svojim timom, uveliko radi na scenariju, a ekipa glumaca će ovog puta biti upotpunjena Ninom Janković, Milanom Marićem i Milošem Bikovićem.

Milana Marića ćemo videti u veoma neobičnoj ulozi u kakvoj ga do sada nismo gledali, dok će Nina Janković doneti lik misteriozne dame iz visokog društva tadašnjeg Beograda. Kao što smo mogli da vidimo na samom kraju druge sezone, Miloš Biković će u nastavku ove popularne serije tumačiti lik Josipa Broza Tita, nekadašnjeg predsednika SFRJ.

Iako je glumac i reditelj Bjelogrlić na kraju snimanja druge sezone najavljivao da su “Senke” najteže što je do sada radio i da nije siguran da će imati snage da nastavi, na oduševljenje mnogih fanova ove serije, on je odlučio da se uhvati u koštac sa još jednim nastavkom.

Ono što se završilo prethodne sezone ulaskom Miloša Bikovića kao druga Tita konačno kreće u svoj nastavak u okviru trećeg ciklusa ove popularne serije, koja je mnogo toga promenila na našim prostorima kao istorijski triler koji u formi serije koji dugo nismo imali prilike da kod nas.

„Upravo pišemo. Senke su meni jedan jako težak projekat, ali užasno inspirativan“, započeo je Bjeloglić gostujući u emisiji „Među nama“ i opisao sam proces stvaranja:

„Jako se plašim kada uđem u proces pisanja, a posle proces snimanja i svega ostalog, mene toliko obuzmu ‘senke’ da tada nisam više sposoban da bilo šta drugo radim i da se bilo čime bavim. Već sam u godinama kada bih voleo da malo relaksiranije živim, zato sam odlagao. Međutim, ušli smo u proces pisanja, napisali smo celu priču, gotove su prve dve epizode, sada pišemo treću. Nadam se da će do avgusta sve biti gotovo i da će tokom avgusta početi snimanje, da ćemo završiti do Nove godine i da će se emitovati na proleće.“

Senke nad Balkanom 3
Senke nad Balkanom 3

„Obrađuje se period 39. godine, priča počinje kada Milan Stojadinović raspisuje izbore, to su bili jako važni izbori koje je dobio, ali nije došao na vlast, prešao ga je knez Pavle. To je jako značajna godina, kada je svima bilo jasno da se sprema veliki rat, da svet neće izgledati kao što je do tada izgledao i da su svi imali neke svoje planove. Mogu da kažem da se jedna najveća misterija dešava na panini Rtanj“, otkrio je pojedinosti reditelj Dragan Bjelogrlić i zaintrigirao pobliku koja sa velikim nestrpljenjem očekuje nastavak popularne serije:

„Ima dosta mistike u Srbiji. Mi smo Rtanj izabrali zbog jedne druge stvari, a Rtanj je zanimljiv zbog legendi, zbog stanovništa koji tamo živi i veruje u svašta i zato što su tamo postojali neki rudnici.“

Pre sedam godina kada je Bjelogrlić počeo da snima “Senke nad Balkanom”, govorio je da je to njegov najrizičniji posao u dotadašnjoj karijeri.

„Ima mnogo stvari kojima se ovde bavimo, za koje ne možemo da nađemo uzor ni u našoj bližoj, ni daljoj istoriji kinematografije, a ni televizije. Jedino nam uzor mogu biti neke strane serije, posebno poslednjih deset godina kada je svetska televizijska produkcija čak prevazišla filmsku. Mislim da je ovaj projekat rizičan zato što radimo na jedan potpuno drugačiji način, a takođe se na drugačiji način tretira epoha i istorijske ličnosti. Sama serija je mešavina nekoliko žanrova koji uopšte nisu postojali kod nas, od trilera preko mistik trilera do istorijske fikcije i drame. Takva jedna posmodernistička mešavina raznih žanrova je nešto što je uvek rizično. Mislim da bi bilo rizično i da se radi u zemljama koje imaju mnogo bogatiju tradiciju u žanrovskom smislu. Zasad smo zadovoljni kako to izgleda“, izjavio je tada.

Zanimljivo je da Bjelogrlić po prvi put u svojoj višedecenijskoj plodonosnoj karijeri tumačio baš u “Senkama nad Balkanom” lik inspektora i to Andru Tanasijevića Taneta.

„Policajce sam igrao više puta, ali inspektora dosad nisam. Kod nas i nema mnogo inspektorskih serija. Sećam se da sam tumačio lik načelnika policije u “Nataši” Ljubiše Samardžića“, istakao je tada umetnik.

Da li će ovim trećim ciklusom biti zaokružena priča, ostaje da se vidi. Ali jedno je sigurno a to da svi sa nestrpljenjem očekuju novu i uzbudljivu priču omiljenih junaka koje tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Nataša Ninković, Nebojša Dugalić, Nenad Jezdić, Srđan Žika Todorović, Goran Bogdan, Jovana Stojiljković.

Senke nad Balkanom rade se u produkciji United Media.

Foto: Promo/Aleksandar Letić/Nemanja Miščević

Izvor: Blic/Nova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo