Snimanje treće sezone serije „Senke nad Balkanom“ samo što nije počelo, a ovaj glumac otkriva detalje

Podeli:

Pitanje je dana kada će otpočeti snimanje snimanje treće sezone serije „Senke nad Balkanom“, a popularni glumac otkriva detalje o novim epizodama serije koju su mnogi nazivali najboljom u poslednjih trideset godina.

Sa razlogom možemo reći da se u istoriji naše kinematografiji nije ništa duže sa velikim nestrpljenjem kao što se čeka da otpočne snimanje treće i završne, po dosadašnjim informacijama, sezone serije „Senke nad balkanom“ u režiji Dragana Bjelogrlića.

Snimanje je više puta odlagano jer neki od glavnih aktera ove sage nisu bili dostupni, poput Miloša Bikovića koji snimao svoju prvu seriju za ruski striming servis, prvi film sniman u svermiru ikada, ali i glumca Gorana Bogdana koji je bio zauzet snimanjem druge sezone hrvatske serije „Ćutanje“, odnosno izvorno „Šutnja“.

Iako se naširoko i nadugačko pisalo o angažmanu Miloša Bikovića, kome je prvobitno bila namenjena uloga Stanka Pletikosića kojeg u seriji tumači Andrija Kuzmanović, u ulozi Josipa Broza Tita, sam glumac o ovom angažman gotovo da nije progovorio ni reč. Naime, glumac je u svom skorašnjem gostovanju na televiziji Nova najavio da će snimati jednu seriju tokom leta, ali je do pre nekoliko dana to bio „mač sa dve oštrice“, budući da je on glumac koji aktivno snima i u Rusiji, gde je krenula masovna produkcija kako bi se zamenili holivudski blokbasteri u bioskopima. Ovo je i sam glumac izjavio, stoga je do poslednjeg dana ostala nepoznanica da li su u pitanju „Senke nad Balkanom“. 

Budući da se snimanje više puta odlagalo (najverovatnije zbog gustog rasporeda Bikovića), da ga je Bjelogrlić konačno najavio da uskoro počinje i da je Goran Bogdan na putu za Beograd gde dolazi na set – više je nego evidentno da će Miloš Biković igrati u novoj sezoni i ponovo sarađivati sa Bjelogrlićem. Naime, ni za Bikovićevo pojavljivanje u poslednjoj epizodi druge sezone se nije znalo. Glumac jeste objavio fotografiju koja je kasnije počela da kruži medijima nakon prikazivanja, ali niti jednim korakom nije nagovestio da se radi o ovom velikom projektu.

Senke nad Balkanom
„Senke nad Balkanom“

U susret snimanju novih epizoda , glumac Goran Bogdan za reditelja je imao samo reči hvale, a za hrvatske medije govorio je više o ovoj višegodišnjoj saradnji koja se pretvorila i u prijateljstvo. 

– Sa Bjelom sam već dobar prijatelj. Lepota rada s Bjelom je to što on nosi beskrajnu zaigranost. On voli film. U svakom kadru se to vidi. Ne odustaje dok nije dobio savršenu scenu. Sve što je radio napravio je već antologijskim. Od ‘Lepa sela, lepo gore’ pa sve do ‘Tome’. Vidi se taj žar. – rekao je Bogdan i otkriva šta nas očekuje u novoj sezoni.

– Nadam se da će i u trećoj sezoni, koja bi po radnji trebala biti možda i najzanimljivija, ponoviti taj uspeh. U trećoj sezoni radnja se odvija neposredno pre i u početku Drugog svetskog rata u Beogradu. Veselim se snimanju. – zaključio je Bogdan.

Senke nad Balkanom
„Senke nad Balkanom“

Foto: Promo/Printscreen

Izvor: TV svijet

Zapratite nas i na Instagramu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo