Serija “Bunar”: Otkrivamo poruku serije i kada stiže na male ekrane

Podeli:

Nova serija “Bunar” na čijem su scenariju sarađivali glumac Igor Đorđević i scenaristkinja serije “Ubice mog oca” Nataša Drakulić donosi novu uzbudljivu, ali i aktuelnu priču. 

Bunar je mesto gde se čuva voda, a voda je život. “Bunar” je egzistencijalna priča. Potraga za dubljim smislom. Potražite odgovor na pitanje zašto postojimo na ovom svetu, poruka je ove serije.

237611 bunar serija igor djordjevic2 iff

Glavni junak, profesor filozofije Radomir Pavlović (kojeg igra Igor Đorđević, koji je i tvorac ove serije) je u potrazi za smislom. On je na vrhuncu svojih moći na početku puta. Dovoljno je mlad, u četrdesetim, po Selimovićevim merilima, ali nedovoljno star da shvati šta će mu se naći na putu. 

On se bavi svime, a opet ništa ne sprema. Otuđen od svega, pa i od rodne Šumadije, gde se radnja odvija, ili bar tako misli. „To su četrdesete. Ovo je loš period, jer si još mlad da imaš želje, a star da ih ispuniš. 10 godina manje ili više i sve bi bilo u redu“, rekao je Meša Selimović, jedan od najvećih pisaca jugoslovenske književnosti.

237613 bunar serija igor djordjevic natasa ninkovic zoran cvijanovic iff

Radomir ima 45 godina i nema ga nigde. Videćemo ga na početku naše priče kao najlepšeg, najinteligentnijeg, najelokventnijeg i najuspešnijeg profesora, medijski obožavanog, autora popularne knjige, ali jedan događaj sve menja i sve se raspada preko noći. Odlazi u svoju rodnu kuću, svoj rodni grad u centru Karađorđevićeve Srbije koji nije isti kakav se seća. Ima onih povratka koji nam ne pomažu da pronađemo sebe, štaviše, oni nas zadržavaju. Ponekad ih biramo, ponekad nas iznenade ili nemamo izbora, a ponekad nas odvedu na put koji ne možemo da primetimo.

Pratimo Radomira na njegovom putu gde će naići na druge koji su iznenađeni, zaboravljeni, neke nove nepoznate ljude i kako to često biva, svaki od ovih susreta donosi neizbežnu promenu.

237614 bunar serija nenad jezdic zorana becic iff

Dvanaest epizoda dramske serije gledaćemo na početku nove televizijske sezone od jeseni na kanalu Superstar. U seriji igraju pored Igora Đorđevića i Nikola Pejaković, Vasilije Turčinović, Igor Borojević, Petar Zekavica, Bogdan Diklić, Nenad Jezdić, Dejan Tončić, Tatjana Kecman, Milica Gojković, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Luka Grbić, Denis Murić, Nenad Okanović, Vesna Trivalić, Boris Milivojević, Ljubomir Bandović, Zoran Cvijanović, Branka Katić, Nataša Ninković i drugi. 

Seriju režira Maša Nešković, rediteljka serije “Ubice mog oca 5”. Kao reditelji serije se još pominju Ivan Živković i Miroslav Lekić. 

Izvor: Kinopolis/Telekom Srbija

Foto: Promo/Film Danas/Dandelion production

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo