EKSKLUZIVNO Serija “Toma”: Otkrivamo sve o novoj seriji, da li je snimanje završeno i kada stiže na male ekrane

Podeli:

Nakon filma sa milionskim gledanošću, serija “Toma” od osam epizoda stiže na male ekrane ove jeseni. A evo da li je i snimljena!

Iako je snimanje otpočelo pre skoro dve godine i trajalo nekoliko meseci, za potrebe serije su se dosnimili još neki kadrovi pa je to razlog zašto se serija nije emitovala ovog proleća.

Očekuje se da do jeseni serija bude dovršena i da počne emitovanje na kanalu Superstar. Serija će se emitovati i na RTS, u razmaku nedelju dana od premijere na kanalu Superstar.

Radnja serije „Toma“

„Toma“ je serija o Tomi Zdravkoviću, pevaču narodne muzike, boemu, kockaru, legendi novokomponovane narodne muzike, najslavnijoj i najtalentovanijoj figuri tadašnje jugoslovenske estradne scene.

U post-jugoslovenskoj eri, nakon skorašnjih ratova, njegova muzika je ostala da spaja ljude i posvađane narode; oko njegovog imena i dela nema rasprave, on je bio i ostao neukaljana zvezda i simbol jednog vremena u kome su, tako kažu, svi dobro živeli i zabavljali se. 

Zaplet počinje u trenutku kada jedan stari, uvaženi doktor u penziji, koji se nedavno preselio iz ogromnog stana u centru grada na splav na Savi, gde živi kao vuk samotnjak, otuđen od ljudi i rodbine, kreće u grad da održi predavanje studentima medicine na temu doktorske etike i odnosa prema pacijentu.

Međutim, on, umesto da priča iz svog iskustva i kaže koju reč o svojim stavovima i shvatanjima tog problema, studentima pušta muziku Tome Zdravkovića, tera ih da slušaju reči koje ovaj peva i priče koje priča.

Toma

Tada kreće priča o Tomi i njemu, Doktoru. Oni su se sreli na Vojno-medicinskoj akademiji, u trenutku kada Toma radi oproštajnu turneju, a zdravlje mu je već ozbiljno narušeno. Uprkos tome, Toma neće da se leči, odnosno, hoće da nastavi da peva i živi kako je živeo, ne usporavajući razarajući ritam života.

Doktor, tada mnogi mlađi, pokušava da Tomu zadrži u bolnici, da ga ozbiljno i odgovorno leči, da ga urazumi i privoli na saradnju, da mu zabrani pevanje i nastupe. Doktor je u to vreme bio sušta suprotnost Tomi, nije slušao novokomponovanu narodnu muziku, nije voleo kafanu i prezirao je takav neodgovoran, boemski način života. I dok se on bori da izleči Tomu i svoj posao uradi kako treba, Toma mu ulazi u život i menja ga.

Toma nastavlja da peva i da svako malo pada u bolnički krevet, a Doktor, boreći se za njegov život, shvata da je pevanje za Tomu život i da zabrana pevanja za Tomu znači – smrt. Njih dvojica prolaze kroz najteži period Tomine bolesti i Doktor, od teškog protivnika Tomine filozofije života, postaje Tomin najbolji prijatelj i intimus.

Da li živite svoj život kako vam se kaže ili kako ga zamišljate?

U dramskoj seriji gledaćemo Milana Marića, Petra Benčinu, Marka Janketića, Denisa Murića, Srđana Žiku Todorovića, Andriju Kuzmanovića, Tamaru Dragičević, Slobodana Bodu Ninkovića, Radomira Nikolića, Miljana Davidovića, Ivu Ilinčić, Sašu Joksimovića, Olivera Bacić, Ivana Zekića, Milicu Tomašević, Tamaru Šuštić, Vojina Ćetkovića, Vaju Dujović, Nenada Herakovića, Goricu Popović i mnoge druge.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: Kinopolis

Foto: Aleksandar Kujučev

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo